Една по-голяма част от македонците са възпитавани да мразят българите.

...
Една по-голяма част от македонците са възпитавани да мразят българите.
Коментари Харесай

Македонски журналист: Голяма част от хората у нас са възпитавани да мразят българите

Една по-голяма част от македонците са възпитавани да ненавиждат българите. Македонците ненавиждат сърбите за друго, а албанците за трето. В Македония всички чакаха съвещанието на КСНС. Никой не е сюрпризиран от твърдата, ясна и чиста позиция на президента Румен Радев. Това съобщи пред БНР журналистът от Република Северна Македония Владимир Перев.

" Няма никакви изненади във връзка с това какво е казано и какво се чака от българския министър председател и от българската настояща политика във връзка с Македония в този миг. Кирил Петков идва в Македония да беседва за неща, за които доста от дълго време е говорено и не е реализирано до момента никакво единодушие ", добави Перев.

Той уточни, че не би трябвало толкоз да се занимаваме " с високи тематики и огромни мъдрости ", а " малко да приземим топката, да се смирим и да гледаме с по-обикновени очи към политиката ".

" Премиерът на РСМ е командван от сили отвън Македония ", означи още журналистът.

Според Владимир Перев огромна част от македонците мислят, че американците, англичаните или Европейски Съюз ще притисне България, а тя ще се съгласи. Причината е, че постоянно е била притискана от руснаците, от Москва, че България е била окупирана страна, че в никакъв случай не се е развивала независимо.

" Американците са царе на правене на взаимни отстъпки, обаче за непозната сметка. Защо не създадат взаимни отстъпки и да пуснат мексиканците да живеят в Ню Мексико или в Тексас ", разяснява македонският публицист.

" Не може да има компромис сред Македония и България ", счита той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР