Една пета от българите смятат, че ще имат средства да

...
Една пета от българите смятат, че ще имат средства да
Коментари Харесай

Все повече българи изпитват финансови затруднения

Една пета от българите считат, че ще имат средства да посрещат всекидневните си потребности. Това демонстрира изследване на "Арбитраж Рисърч ", направено през декември.

Виктор е в неплатен отпуск още от началото на втория локдаун в страната ни. Споделя, че едвам покрива ежедневните си потребности.

Естествено се тормозя. Това е безусловно обикновено. Хората не знаят по кое време ще си получат обезщетенията, дали компаниите са утвърдени. Всеки се тормози, споделя той.

А за по-големи разноски даже не си помисля.

За по-големи покупки на този стадий не дръзвам да мисля, защото допускам, както множеството, съм на ръба на оцеляването, добави той, представен от Bulgaria ON AIR.

Според изследване на организация "Арбитраж Рисърч ", направено измежду 800 интервюирани, доста дребен % са сигурни за средствата си през годината.

Eдна пета чакат да има по-бързо възобновяване на стопанската система, а 37% не чакат, уточни Диана Попски от организацията.

28% от интервюираните считат, че се намират в интервал на застоялост.

Има една група хора, които заради обстоятелството, че не възнамеряват да икономисват, не чакат да могат да имат и по-големи приходи и ще имат това чувство, че живеят в застоялост, изясни тя.

Наблюдават се уравновесени настройки към харчене и икономисване.

Според Диана Попски хората сега са внимателни и несигурни за своите приходи. И е безапелационна – песимистите са повече в сравнение с оптимистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР