Една партия се е регистрирала днес за участие на изборите

...
Една партия се е регистрирала днес за участие на изборите
Коментари Харесай

Една партия се е регистрирала за изборите на 9 юни

Една партия се е записала през днешния ден за присъединяване на изборите на 9 юни, това е Българско Национално обединяване. Това заяви на брифинг Росица Матева - представител на Централната изборателна комисия.

" Организацията стартира от момента, в който излиза наяве че ни чакат два типа избори. ЦИК прави всичко допустимо да приема своите решения в точния момент преди периодите по хронограмата, тъй че всички да бъдат осведомени със своите права и отговорности. Ние намираме медиите за наш натурален сътрудник. Вчера ЦИК организира първа среща с Министерски съвет. Главчев ни увери, че ЦИК има цялостното подпомагане за организацията на вота. Уточнихме въпроси за отговорностите на министрите, които са избрани за разнообразни действия ", изясни Камелия Нейкова - ръководител на ЦИК.

" В тези избори имат право да гласоподават тези, които имат навършени 18 години, имат уседналост 3 месеца преди изборния ден да имат непрекъснат или сегашен адрес т.е. към 9 март. За Екологичен потенциал могат да гласоподават и тези членове на Европейски Съюз, които имат непрекъснато престояване в България. Ще могат да гласоподават в страната и във всички страни членки на Европейски Съюз и в страни отвън Европейски Съюз в дипломатически и консулски представителства. Извън Европейски Съюз ще гласоподават единствено на народен парламент. В събота и неделя бяха направени консултациите за РИК. Ще бъдат назначени 31 РИК. Постигнато е единодушие за 7 РИК. За останалите ЦИК ще реши по какъв начин да ги назначи ", сподели Росица Матева - представител на ЦИК.

" От печатницата на Българска народна банка разбрахме, че има спомагателна машина за хартията за машините с шпула един инч. При два избора - на гърба на бюлетините полиграфическата отбрана ще е друг цвят. Министър Гвоздейков е избран за координатор ", добави Митева.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР