Една от звездите в атаката на Наполи – Дрийс Мертенс

...
Една от звездите в атаката на Наполи – Дрийс Мертенс
Коментари Харесай

Звезда на Наполи: Не може да продължаваме така

Една от звездите в офанзивата на Наполи – Дрийс Мертенс беше много отчаян след успеха на своя отбор с 2:1 над Бреша в 7-ия кръг на калчото. Белгиецът съобщи, че е неприемливо отборът да прави толкоз доста пропуски, а поради тях в края на мача да бъде подложен в тежка позиция.

Неаполитанци преобладаваха отчетливо през първото полувреме и пропиляха няколко грандиозни шанса за гол, а задатъкът от 2:0, пристигнал след попадения на Мертенс и Костас Манолас, очевидно ги успокои прекалено много. След почивката Марио Балотели вкара първия си гол с екипа на „ бианкадзурите”, което трансформира финала на срещата в прекомерно под напрежение интервал.

„ Не можем да позволяваме гол по подобен метод, тъй като това постоянно ще усложнява нещата за нас. Не можем да продължим по този начин и да страдаме по този метод, въпреки и през днешния ден да взехме победата”, разяснява 32-годишният Мертенс.

„ Трябва да натискаме в предни позиции, а не да се прибираме обратно. Нужно е да играем в половината на съперника, а не да се оказваме прибрани до личната си врата. Нужно е да надградим върху представянето ни от първото полувреме.”

Голът на Мертенс в мача беше неговият 114-и с екипа на „ везувиани”, което го доближава единствено на един зад клубната икона Диего Армандо Марадона. „ Аз съм и малко отчаян, тъй като желаех да вкарам след подаването на Алан, което ме откри на близката греда. Това щеше да бъде значим гол за мен. Имаме мощни играчи и ще реализираме велики неща. Имаме и момчета, които към момента би трябвало да преминат на друго равнище и могат да се показват добре”, добави Мертенс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР