Една от звездите на Левски Жорди Гомес даде обширно интервю

...
Една от звездите на Левски Жорди Гомес даде обширно интервю
Коментари Харесай

Гомес хвали Левски и България: Чувствам се много добре тук, ще се боря за титлата

Една от звездите на Левски Жорди Гомес даде обстойно изявление пред вестник " Марка ". В него испанецът разкри аргументите, заради които е избрал да премине на " Герена ". Той разяснява и възможностите на " сините " да се преборят с ЦСКА и Лудогорец за шампионската купа.

- Защо избра да преминеш в Левски?
- Исках някаква смяна. Казаха ми доста хубави неща за града и за клуба. Собственикът ми се обади и ме увери, че ще съм доста значима част от тима. Като цяло имах доста аргументи да приема да стана част от Левски.

- Не те ли притесни тази огромна смяна?
- За доста хора България е една непозната страна. Аз обаче се усещам добре тук. Приятно съм сюрпризиран. Освен това до този миг постоянно съм бил в тимове с по-малки цели. Исках най-сетне и аз да се боря за купа.

- Вие сте на 3-о място зад първия ЦСКА. Направихте тъждество с първенеца Лудогорец. На кое място се виждате в края на шампионата?
- Левски е доста огромен клуб. Имаме най-вече почитатели в България. Собственикът ни е купил клуба преди 1 година. Амбициите му са огромни. Последните години не са били положителни, само че в този момент нещата се усъвършенстват. Феновете виждат това и от ден на ден ни поддържат.

- Само 7 дни след прекосяването ви в Лески, беше заменен треньорът.
- Мисля, че съм имал 7 треньори в последните 2 години. Започнахме с победа, тъждество и загуба. След това смениха Николай Митов. Дойде Делио Роси и записахме 3 победи и тъждество против Лудогорец. Той ни направи по-организиран тим и в двете етапи на играта. При него работим доста за физическа и тактическа подготовка.

- Имате ли сили да станете първенци?
- Ще се опитаме. Имаме упоритости и за Купата. Собственикът докара някои страхотни футболисти. При нас е Габриел Обертан, който е бил в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Под наем от Удинезе е Антонио Вутов - млад и надарен българин. Мога да обещая, че ще се борим доста. Но Лудогорец е доста добър тим, който неслучайно е толкоз пъти първенец. Ще се борим обаче.

- Вече се разписа за новия си тим. Вкара 2 гола в дербито със Славия (4:0).
- Да, вкарах два гола. Обичам да въвеждам, въпреки да не съм нападател.

- Нетърпелив ли си да вземеш участие в дербито с ЦСКА - отбора на Стоичков?
- Казаха ми, че по време на този мач целият град е неподвижен. Играе се на безпристрастен терен, защото има проблеми със сигурността. Всички споделят, че мачът си заслужава, тъй че...
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР