Една от звездите на хокейната селекция на Русия Иля Ковалчук

...
Една от звездите на хокейната селекция на Русия Иля Ковалчук
Коментари Харесай

Руска хокейна звезда: Могат да ни вземат знамето и химна, но не и честта и съвестта

Една от звездите на хокейната селекция на Русия Иля Ковалчук съобщи изрично, че отборът би трябвало да бъде на Олимпиадата.

Хокеистите на Русия упорстват Путин да ги пусне на Олимпиада

Мощен удар от МОК! Без Русия на зимната Олимпиада

Томас Бах: Изключването на Русия не е политически ход

"Да се откажем значи да се предадем. Всички прелестно разбираме, че решението на МОК е политическо и против кого е ориентирано. Но по тази причина ние спортистите сме длъжни да сплотим страната. Всички чисти спортисти сме длъжни да сме там. Ние сме спортисти, а не политици. Ние с нищо не се отличаваме от другите тимове, които ще са на шампионата. Патриотизмът и любовта към родината се носят в сърцето, " съобщи Ковалчук. "Няма потребност да носим байрак на гърдите си. А в случай че играем добре и имаме триумфи, ще си пеем химна. "

"Неприятно е, че политиката завладя по този начин спорта. Олимпиадата е централно събитие за целия хокеен свят. И по тази причина сме длъжни да сме там. Не се усещам афектиран, просто недоумявам. Могат да ни вземат знамето и химна, само че не и достойнството и съвестта. Знаем, че сме руснаци и представляваме най-хубавата страна в света. Смятам, че и почитателите ни ще продължат да ни поддържат, " добави Ковалчук.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР