Една от всеки три жени в света е била подлагана

...
Една от всеки три жени в света е била подлагана
Коментари Харесай

ООН извади ужасяваща статистика

Една от всеки три дами в света е била подлагана на някаква форма на принуждение през живота си, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

На съвещание на високо ниво на Общото заседание, отдадено на 25-годишнината от IV Световна конференция за правата на дамите, извършена в Пекин през 1995 година

„ Ние не изпълнихме всички амбициозни цели от Пекинската декларация”, призна генералният секретар и акцентира, че всяка трета жена в миналото през живота си е била подложена на принуждение.

Всяка година 12 милиона девойки под 18-годишна възраст се омъжват. В някои елементи на света убийството на дами е съизмеримо с военни дейности. През 2017 година приблизително по 137 дами всеки ден са убивани от членове на личните си фамилии, сподели Гутериш.

И до момента дамите постоянно биват изключвани от мирни договаряния, от договаряния по климата, както и от процеси за взимане на решения в разнообразни области.

„ В международен мащаб дамите имат единствено 75 % от законните права на мъжете”, акцентира генералният секретар.

Гутериш цитира данни на Световната банка, съгласно които „ може да бъдат нужни 150 години за реализиране на тъждество сред половете от позиция на размера на приходите през целия живот, като в това време превъзмогването на тази разлика ще внесе до 172 трилиона $ в общия капитал на човечеството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР