Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - Евроинс

...
Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - Евроинс
Коментари Харесай

„Евроинс“ придобива застраховател в Русия

Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - „ Евроинс Иншурънс Груп “ (ЕИГ), част от „ Еврохолд България “, ще придобие забележителен дял в съветското застрахователно сдружение ООО РСО „ Евроинс “. Сделката е била подписана на 16 ноември 2017 година и се чака да бъде финализирана след утвърждение от регулаторните органи.

ООО РСО „ Евроинс “ е профилирана в сегмента на общото обезпечаване в Русия и развива активност в страната от 2003 година, като предлага повече от 50 продукта. През 2016 година съветската компания осъществя 21 млн. евро премиен доход (40% растеж на годишна база). Посредством нарастване на капитала ЕИГ ще придобие 49% от застрахователя за 3,6 млн. евро, като по този метод компанията ще може да разгърне активността си в Русия.

С придобиването на съветското сдружение „ Евроинс Иншурънс Груп " ще разшири активността си в Източна Европа и ще затвърди позицията си на водеща застрахователна група в района. Придобиването е и в унисон със тактиката на компанията за разгръщане в страните от Оперативно-наблюдателно дело (CIS), които имат забележителен капацитет за напредък поради ниското навлизане на застрахователни артикули и наклонността за следваща консолидация на пазара.

Към момента ЕИГ развива активност в 8 страни, в които обслужва над 2,5 млн. клиенти. ЕИГ дава услугите си в България, Румъния, Македония, Украйна и Гърция, като има нишови интервенции в Италия, Испания и Полша. В първите 4 страни компанията има свои дъщерни сдружения като „ Евроинс Румъния “ е измежду трите най-големи в бранша на общото обезпечаване. След придобиването на съветската компания, годишните доходи от застрахователни награди на ЕИГ ще надвишават 400 млн. евро, а групата ще бъде показана на пазари с население от над 200 млн. души. 

През последните години " Евроинс Иншурънс Груп " закупи застрахователния бизнес на немската Talanx International в България и Украйна – надлежно „ ХДИ Застраховане " и HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - " Интерамерикан ", наQBE в България и Румъния, както и застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно сдружение на гръцката Пиреос Банк. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР