Една от водещите версии за катастрофата при Микре е неправилна

...
Една от водещите версии за катастрофата при Микре е неправилна
Коментари Харесай

Има версия за катастрофата край Микре, разследването продължава

Една от водещите версии за злополуката при Микре е неправилна маневра. Това съобщи шефът на Групово дело "Национална полиция " Христо Терзийски.

За да се удостовери или отхвърли обаче тази версия, ще бъдат направени медицински и механически експертизи.

Терзийски разгласи, че малко по-късно през днешния ден ще взе участие в изключително заседание при вътрешния министър Валентин Радев, а по-късно и при премира Борисов.

В петък (17 ноември) 9 души починаха, а 20 бяха ранени след тежка злополука на рейс и камион на пътя София-Варна.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА В ГАЛЕРИЯТА

В рейса пътуваха 26 пасажери - незрящи хора от Перник, които се прибирали от рехабилитация. 9 души починаха, а всички пътували са с пострадвания.

В събота нови две произшествия станаха в Ловешко. Така, за по-малко от денонощие 11 души починаха, 28 бяха ранени при трите произшествия - при Микре, Сопот и Български извор.

Заради зачестилите пътнотранспортни катастрофи в правата Ловеч - Ябланица министър-председателят Бойко Борисов привиква среща, на която да му рапортуват ограничения и оферти за намаляването им. Тя ще се състои през днешния ден, осведоми държавната пресслужба.

На изключителното заседание ще участват министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на превоза Ивайло Московски и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. В разискванията ще вземат участие още основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, шефът на Главна дирекция "Национална полиция " Христо Терзийски, както и представители на ДАИ и АПИ.

За последните години пътнотранспортните катастрофи в този сектор са стотици. Единственият метод "триъгълникът на гибелта " да се отстрани е незабавното създаване на автомагистрала "Хемус " от Ябланица към Ловеч. Но до момента в който стане това, министър председателят Борисов ще упорства за повече камери и полицейски патрули, за се избегнат жестоките произшествия, се показва в известието.

Междувременно през днешния ден, на 19 ноември за поредна година България отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи, избран с решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР