Една от водещите туристически дестинации на Балканите - българското Черноморие,

...
Една от водещите туристически дестинации на Балканите - българското Черноморие,
Коментари Харесай

Приморско с престижна номинация за лидер в туризма на Балканите Прочети още : https://www.actualno.com/burgas/primorsko-s-prestijna-nominacija-za-lider-v-turizma-na-balkanite-news_645766.html © Actua

Една от водещите туристически дестинации на Балканите - българското Черноморие, ще бъде показана по време на третото издание на годишните награди за Балканска туристическа промишленост с един от водачите в туризма - община Приморско. Церемонията ще се състои на 5 декември, когато интернационално жури от специалисти ще прави оценка претендентите за влиятелните статуетки.

Община Припоморско е ситуирана на българското южно Черноморие на повърхност от 350,7 кв.км. и е известна с изключителното комбиниране на лазурни плажове с красиви заливи, посредством които Странджа планина прегръща морето. Тук си дават среща освен морето и гората, само че и две географски ширини - умереноконтитенталният климат се слива със средиземноморския. На територията на общината вият снаги реките Дяволска, Ропотамо и Караагач, чиито крайбрежия пленяват с дивната си растителност. Наличието на редица предпазени зони като „ Водни лилии ”, блатото „ Стамополу ”, резерват „ Ропотамо ”, тракийското светилище „ Бегликташ ”, скалният феномен „ Лъвската глава ”, крепостта „ Урдовиза ”, както и гостоприемството на локалните поданици трансформират община Приморско в мечтано място за отдих и забавление. От 2011 година кмет на Община Приморско е доктор Димитър Германов. Под негово управление морската община беше оповестена от Института за пазарна стопанска система за отличник по усвоени евро средства на глава от популацията по отношение на останалите общини. След обновяването си курортите Приморско и Китен могат да бъдат сравняван с места за отдих от европейска и международна големина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР