Една от водещите пловдивски компании ПИМК е кандидат за проектиране

...
Една от водещите пловдивски компании ПИМК е кандидат за проектиране
Коментари Харесай

ПИМК иска да строи стадион Локомотив

Една от водещите пловдивски компании ПИМК е претендент за планиране и строителство на пловдивския стадион " Локомотив ", оповестява " Марица ". Офертите се подават през днешния ден до среднощ и ще се отворят на следващия ден в 14 часа в Община Пловдив.

Обществената поръчка е с планирана стойност 9 999 950 лв. без Данък добавена стойност или близо 12 млн. лв. с включен налог. Както е известно, парите за стадионите на Ботев и Локомотив са обезпечени от държавното управление по експлицитното гледище на премиера. За Ботев към този момент се преглеждат офертите на петима претенденти.

Според условията, които администрацията слага пред бъдещия реализатор, стадион " Локомотив " би трябвало да стане съвременно спортно оборудване най-малко за 14 000 фенове и да дава отговор на критериите на УЕФА за осъществяване на интернационалните футболни срещи, а също по този начин за концерти навън и други всеобщи мероприятия.

За правене на абстрактен план общината дава период до 45 дни, за механически план - още 90 дни, а за строително - монтажните работи - 1080 дни. Това значи, че в най-хубавия случай ще забележим актуализирания стадион на " Лаута " след три години. Предполага се, че претендентите ще предложат по-кратки периоди.

Стадионът на " Лаута " е строен през 1981 година, а след сриване е затворена северната естрада, която би трябвало да бъде построена. Ремонт е очакван на южната и източната трибуни и на двете подготвителни стадиони. Избраната на търга компания би трябвало да построи спомагателни паркинги, в това число с места за паркиране на VIP посетители, да построи нова инфраструктура, да обнови обслужващите офиси. " Замразената " седеметажна постройка на общежитието със трапезария също би трябвало да бъде поетапно приключена.

Едно от изискванията е най-малко 70 на 100 от седящите места на трибуните да бъдат покрити с плътна козирка, а седалките да са закрепени крепко на структурата, устойчиви и направени от невъзпламеняем материал. Дори за височината на облегалките е сложено съответно условие - най-малко 30 см.

До търга ще бъдат позволени единствено опитни строители. Кандидатите би трябвало да показват документи, че през трите последни години са осъществили общ оборот за най-малко 12 млн. лв., а за седемте предишни години да изпълнявали сходни действия за оборудване с над 1000 места.

Ако осъществяването на обекта се забави, отговорната страна /изпълнителят или общината/ ще заплащат неустойки в размер на 0,05 %, начислени върху цената на забавеното обвързване. Общият размер на неустойките по контракта не може да надвишава 10 % от цената на обекта.

efbet Лига 6 кръг, неделя 20 септември  Етър 1:3краен резулат  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР