Една от водещите новини на вчерашния ден бе, че Антъни

...
Една от водещите новини на вчерашния ден бе, че Антъни
Коментари Харесай

Ще се случи ли Битката за Британия между Фюри и Джошуа?

Една от водещите вести на вчерашния ден бе, че Антъни Джошуа е приел всички условия на Тайсън Фюри, по този начин няма спънки пред реализиране на един от най-очакваните боксови мачове в тежка категория най-малко за последните 10 години.

Той няма да е съединителен за всички трофеи - защото Ей Джей загуби поясите си, към този момент от година владеене на Олександър Усик. Но продължава да е завладяващ - най-малкото си остава Битката за Британия.

Тайсън Фюри за повторно " се върна " в бокса след отричане и провокира както Усик, по този начин и Джошуа след реванша им в Саудитска Арабия. Украинецът даде да се разбере, че не желае да се бие преди пролетта на идната година. Така още веднъж се разминахме с борба за коронацията за един №1 в дивизията.

Последва предизвикателство към някогашния международен отличник, с който Циганския крал от дълго време има задявка. През предишното лято се разминахме с подобен пердах, а тогава той щеше да е за безспорната купа.

Сега обаче може да се случи и то още на 3 декември - измежду Световното по футбол. И то във Англия, на " Уембли ".

Мениджърската организация 258MGT разгласи, че двамата са спрели краткотрайно диалозите след гибелта на кралица Елизабет Втора, само че бързо са ги възобновили и всичко било конкретизирано.

Детайлите към момента не са оповестени. През предходната седмица първенецът на Световния боксов съвет (WBC) Фюри сподели, че предлага 40 % от приходите на кандидата за купата Джошуа. За него остават 60.

" Няма по какъв начин да избяга, ще одобри. Не може да каже, че съм го прецакал и съм дал 20 или 30 %. Предложих на неговите хора 40 % и им споделих или да одобряват, или да изчезват ", сподели в типичния си фасон Фюри.

Еди Хърн, промоутър на Джошуа, разгласи по-рано, че би приел единствено сериозна оферта от непобедения досега Фюри. 

Ако този мач се играе, това би означавало, че най-малко като време се отдалечаваме от сплотяващия купите конфликт. Най-реалистично е да се чака подобен да се случи в късната пролет или лятото. Също по този начин, който и да завоюва всред Фюри и Джошуа, ще е противник на Усик, който в това време се завърна в Украйна и сподели това със фотоси.

Пречка ще се появи единствено, в случай че някоя от федерациите, чиито колани държи Олександър Усик, го задължи да прави отбрана, а това по никакъв начин не е изключено.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР