Една от водещите консултантски компании в света - McKinsey се

...
Една от водещите консултантски компании в света - McKinsey се
Коментари Харесай

Необичайният начин, по който водеща консултантска компания избира новия си шеф

Една от водещите консултантски компании в света - McKinsey се готви да избере идващия си водач. Това ще бъде дълъг и много необикновен развой.

През предходната седмица McKinsey събра в Лондон 550-те си най-доверени сътрудници, поставяйки неофициалното начало на комплициран тристепенен развой на асортимент, който ще продължи месеци.

Групата е ангажирана с задачата да избере един водач от личните си редици, който да стане идващият началник на компанията - световен ръководещ сътрудник.

Но има една измама: На претендентите не е разрешено да водят публична акция за поста, защото това би противоречало на традициите на McKinsey.

Върховата позиция е с закрепен мандат от 3 години. Последните промени в правилника на компанията повеляват идващият началник да ръководи най-много 2 мандата, вместо сегашните 3. Сегашният световен ръководещ сътрудник - Доминик Бартън - ще напусне позицията си след 9 години на поста.

Повечето от старшите сътрудници в компанията ще бъдат прегледани като евентуални претенденти. Тези от тях, които възнамеряват да се пенсионират, както и тези, които ще бъдат на възраст над 57 години при започване на мандата, няма да бъдат позволени до конкуренцията.

Процесът на номинация публично ще стартира през януари, когато имащите право на глас сътрудници на компанията изберат по метода на преференцията седемте си най-предпочитани претенденти за поста. Гласовете ще бъдат преброени и броят на претендентите ще бъде ограничен до 10.

На този стадий старшите сътрудници ще могат да се откажат, в случай че не желаят да заемат управителната позиция.

Вторият кръг на гласуването ще стартира при започване на февруари, като сътрудниците класират водещите претенденти по реда на желанията си от 1 до 10. Първите двама, събрали най-голяма поддръжка, ще бъдат подложени на дефинитивно гласоподаване.

Следващият световен ръководещ сътрудник на компанията ще бъде разгласен в средата на март. Той (или тя) ще заеме своята нова роля на 1 юли 2018 година

Новият водач би трябвало да " формулира цялостната стратегическа визия за компанията " и да назначи сътрудници за водещи функции в компанията, се споделя в изказване на McKinsey.

Ръководната позиция в никакъв случай до момента не е била заемана от жена. Според Financial Times един от водещите претенденти е Вивиан Хънт, ръководещ сътрудник за Англия и Ирландия. Тя е известна като водещ специалист по организационно развиване и многообразие.

McKinsey има 29 000 чиновници, повече от половината от които са консултанти, и работи в 65 страни. Смятана е за един от най-желаните работодатели за приключилите висши бизнес учебни заведения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР