Една от водещите компании в гейминг индустрията обяви, че съкращава

...
Една от водещите компании в гейминг индустрията обяви, че съкращава
Коментари Харесай

EA съкращава 5% от служителите и се отказва от плановете за нова игра по Междузвездни войни

Една от водещите компании в гейминг промишлеността разгласи, че редуцира 5% от чиновниците си и анулира работата по нова игра.

EA разгласи, че редуцира към 670 от чиновниците си, както и че се отхвърля от плана за шутър от първо лице от вселената на „ Междузвездни войни “, който беше в начална фаза на разработка.

От компанията изясняват решението с провокациите в „ игралнната промишленост “ и стремежът им да отговорят на изменящия се пазар и възходящите условия на потребителите за качество и нововъведения.

Новината идва, откакто през декември 2023 година компанията разгласи съкращения и в други свои студия, в това число в английския разработчик Codemasters, прочут със своите спортни игри като F1 23 и EA Sports WRC.

Целта на EA е да понижи разноските и да се концентрира върху най-печелившите си планове и интелектуална благосъстоятелност.

В писмо до чиновниците си, изпълнителният шеф на EA, Андрю Уилсън, подчертва, че компанията ще се откаже от създаването на бъдещи лицензирани планове, които " съгласно нас няма да бъдат сполучливи в изменящата се промишленост ".

Това е следващият кръг от съкращения в гейминг промишлеността - през януари Microsoft разкри проектите си да редуцира 1900 души в своето поделение за игри, в това число някои от неотдавна добитата

Sony също разгласи проектите си да редуцира 900 чиновници, както и да закрие студиото си в Лондон.

" Това не значи, че промишлеността е в неволя, тя просто навлиза в нов, по-зрял стадий от развиването си. На фона на ожесточената конкуренция, фирмите би трябвало да станат по-ефективни, “ споделя Карол Северин, старши анализатор в Midia Research, представена от английската „ Би Би Си “.

Пазарът на видеоигри се прави оценка на 223 милиарда $, като упованията са цената му да нарасне с още 78 милиарда $ до 2030 година.

За съпоставяне, това е повече от сегашния размер на международната музикална промишленост.

Заради повишаването на заемите от покачването на лихвите, фирмите търсят от ден на ден доходност, с цел да убедят вложителите, че са способни да генерират облаги, а съкращенията не престават към този момент повече от година.

Само от началото на 2024 година 186 софтуерни компании са близо 47 хиляди чиновници, демонстрират последните данни в уеб страницата layoffs.fyi
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР