Една от важните ни кампании беше насочена срещу произвола на

...
Една от важните ни кампании беше насочена срещу произвола на
Коментари Харесай

Манолова с важен доклад за битката срещу произвола на монополите

Една от значимите ни акции беше ориентирана против произвола на монополите в България. Тук има минимум какво да се похваля, тъй като борбата с монополите е сериозна, бих споделила – неравна. Благодарение на Народното събрание намалихме 6 пъти възнагражденията за юрист, с което надбавките върху един дълг в правосъден развой и частно правосъдно осъществяване, бяха понижени 6 пъти. Това съобщи от трибуната на Народното събрание омбудсманът на Република България Мая Манолова, която показа пред депутатите отчет за активността на институцията за 2016-та година, представена от " Фокус ". По думите на омбудсмана с помощта на положителното взаимоотношение с останалите институции през отчетния интервал са решени доста съответни проблеми на доста жители. „ Завършихме и няколко огромни акции, които са в полза на стотици хиляди български жители. Успяхме да затворим паралелната частна правосъдна система, която функционираше в страната и която съдеше жители.

Затворихме я за потребителски разногласия, става дума за така наречен Арбитражни съдилища, които съдеха жители зад тила им, дори и за несъществуващи вземания”, акцентира Манолова и благодари на депутатите от Правната комисия, които са подкрепили предлагането. Манолова означи, че през 2016-та година е приключена и друга сполучлива самодейност – отпадането на Данък добавена стойност върху дарените храни.

„ Това също е една доста значима акция, която е в полза на българските жители, бедните и гладните. Тези, които нямат задоволително благоприятни условия да хранят децата си пълноценно.

Тя е в интерес и на българския хранителен отрасъл, тъй като не се пилее трудът на производителите на храни”, разяснява публичният бранител. „ С тази акция, надградихме акцията „ Великден за всеки”, която е единствената в България, ориентирана към пенсионери”, добави още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР