Една от тях е инициативата за поставянето на паметник на

...
Една от тях е инициативата за поставянето на паметник на
Коментари Харесай

Журналистът Георги Александров сподели за каузите, по които е работил като народен представител


Една от тях е самодейността за слагането на монумент на кап. Димитър Списаревски в Добрич и монумент на царица Елеонора Българска във Варна. Георги Александров показа доста забавни детайлности от живота и делото на кралица Елеонора, а предлагането към този момент е входирано в Община Варна и чака поддръжка. След това ще бъде основан предприемчив комитет за набиране на средства за построяването на бюст-паметник в необятния център на морската столица. 

Александров показа, че като народен представител е отправил няколко доста значими запитвания, измежду които въпроси, касаещи построяването на Автомагистрала " Черно море ", създаване на обходния път за Провадия, запитване по отношение на плана за втори Аспарухов мост. Направено е питане и по отношение на манастирския комплекс над Аспарухово в околност Джанавара, където теренът е бил със статут на горски фонд. Вече е осъществено преактуване и се работи за това културно-историческият монумент да бъде предан за стопанисване от Министрество на културата на Община Варна. Културно-историческото наследство там постоянно е обект на вандалски нападения, напомни Александров. 

Към министъра на вътрешните работи е отправено запитване за постройката на Трета противопожарна работа.

Александров показа още, че през 2019 година в част от Римски терми във Варна имаше пропадания, в резултат на климатични проблеми. Сумата, нужна за укрепителни спешни действия е към 95 000 лева и депутатът е сложил въпроса към Министерство на културата за обезпечаването на тези средства, с цел да бъдат укрепени Термите, тъй че още веднъж да бъдат всеобщо посещавани от туристите.     

Припомняме, че Георги Александров положи клетва като депутат от Варна на мястото на Валентин Касабов от " Обединени патриоти ", който загуби борбата с ковид.

Какво още показа през днешния ден Георги Александров, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР