Една от точките, които местният парламент предстои да гласува на

...
Една от точките, които местният парламент предстои да гласува на
Коментари Харесай

Общинският съвет решава дали да бъде изграден бюст-паметник на Георги Данчев в Сливен 

Една от точките, които локалният парламент следва да гласоподава на постоянна сесия другия четвъртък, 13 октомври, е построяването на бюст-паметник на Георги Данчев в Сливен. Искането е входирано до локалния парламент от Ротари клуб-Сливен и Инициативен комитет от някогашни чиновници на Окръжен национален съвет и Градски национален съвет-Сливен. 

Георги Данчев е ръководител на Окръжния съвет в Сливен в интервала 1965-1980 година Той взе участие ефективно в реализирането на редица планове, които трансформират Града под Сините камъни в по-добро място за живеене. Сред тях попадат язовир „ Асеновец “, пътните връзки в селищната система, концертни и театрални зали, филиала на Техническия университет, летище „ Бършен “. 

През март тази година бяха празнувани 100 години от рождението на огромния сливналия. Сред множеството жители, пристигнали да изразят своите респект и почитание, бяха кметът Стефан Радев и ръководителят на Общинския съвет  Димитър Митев. Сливенският градоначалник акцентира, че личността на Георги Данчев ще остане недокосната от злободневието на новото време и образец за това, по какъв начин човек би трябвало да работи за своя град и неговите поданици. Това, по думите му, потвърждава, че хората имат сензитивност да правят оценка другите, не с печата на времето, а с измерението на делата им. На поклонението тогава Стефан Радев увери още, че предложенията на инициативния комитет за слагане на монумент на уважавания управленец, ще бъдат прегледани от Комисията по символиката и след нейно решение, ще се подхващат нужните дейности. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР