Една от темите в последните дни безспорно е в София.

...
Една от темите в последните дни безспорно е в София.
Коментари Харесай

Майки, мами, татковци и бащи - докога темата за детските градини само във Фейсбук ще стои?

Една от тематиките в последните дни несъмнено е в София. За следващ път, по това време на годината лъсва безспорната кухота на слогана " работа, работа, работа ". ГЕРБ е на власт в София от 2009 година с цялостен надзор на Общинския съвет, а кметското място го управлява от 2005 година насам. Щом за толкоз време не съумяха да решат казуса с недостигащите места в детските градини, в никакъв случай няма да го решат.
Но в този момент думата не е за партията на Бойко Борисов. Думата е какво да вършат родителите, чиито деца остават на открито? Вариант едно - намират нещо на частно - дали частна детска градина, дали вършат или се включват в наставнически кооператив, дали гледачка. Вариант две - местят се в различен град. Вариант 3 - борят се за правата на децата си!
Та да си дойдем на думата - като отвориш избрани групи във Фейсбоклук, ще видиш какво неодобрение се лее и най-много в каквио количества. Когато обаче отидеш на митинг, с цел да поискаш сметка на общинските управляващи какво вършат с налозите ти, та за детето ти няма ясла/детска градини, тази Фейсбоклук повсеместност, това епично количество в обществената мрежа някак... липсва!
Какво ви би трябвало, уважаеми родители, че да спрете да си намирате извинения и да се вдигнете? Нещо бъклица ли, дрян ли, сопа ли, гьостерица ли? Не просто митинг би трябвало, ами и да попитате толкоз общително уважаемите общинари по какъв начин ще я карат, в случай че родителите на всяко лишено от ясла/детска градина дете спрат да заплащат локални налози и такси? Какво ще се случи следователно със заплатките на същите тези общинари? Така ли би трябвало да се случи, че да схванат от дума и да минат в действителност в обстановка " работа, работа, работа "?
Лично на мен ми писна да изяснявам общоизвестни и ясни неща, че живеем поради децата. Ако в действителност живеехме за тях, нямаше обстановката да е такава.
И нали е време за матури, единствено за това се сещам: " Не сме народ, а мърша "!
Автор: Ивайло Ачев
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР