Една от техниките, които секстерапевтите обикновено предлагат на двойка, е

...
Една от техниките, които секстерапевтите обикновено предлагат на двойка, е
Коментари Харесай

Сексуална техника, която помага да се свържем с партньора

Една от техниките, които секстерапевтите нормално оферират на двойка, е да намират моменти, в които да се галят един различен. Този развой е част от техниката за фокусиране на сетивата - поредност от способи, които оказват помощ на сътрудниците да поддържат връзка и изследват своята половост оттатък елементарния сексуален акт.
Тук поражда удоволствието, когато мъжът и дамата се галят взаимно без друго желание, с изключение на да се насладят на този вид контакт.
Не е належащо да имате полови проблеми, с цел да практикувате тази техника. Това е просто въпрос на проучване на физическите чувства от допиране и предаването им на обичания.
След Втората международна война стартира това, което познаваме през днешния ден като полова гражданска война. Това е дълбока смяна в западното общество във връзка с концепцията за секс. Тя оспорва конвенциите по отношение на половия морал, взаимоотношенията и държанието.
В рамките на това придвижване се появиха и двамата създатели на техниката за сензорен фокус. Това бяха гинекологът Уилям Мастърс и сексологът Вирджиния Джонсън. Заедно те изследват човешкия полов отговор и дефинират четирите му етапи: възбуденост, плато, оргазъм и рефрактерната фаза. При мъжете тя се характеризира с доста по-голяма дълготрайност и в множеството случаи загуба на ерекцията. Принципно рефрактерната фаза продължава към 30 минути преди да се възвърне възбудимостта. При дамите този стадий е по-къс и обуславя опцията за приемане на мултиоргазъм. Когато половата реакция стане патологична, следствията засягат цялата връзка. Поради тази причина се ражда техниката на фокусиране на сетивата. Това е метод двойката да се свърже още веднъж един с различен, без да прибягва до сексуален акт. Тя се основава на елементарното предаване на чувствата, които ласките провокират в голото тяло.

Прилагане на техниката
Въпреки че техниката е потребна за всяка двойка, която желае да изследва своята половост и да усъвършенства връзката, тя работи и при избрани полови проблеми. Широко е употребена като систематична десенсибилизация за тези, които имат някакъв тип контузия, обвързвана с физически контакт, като жертви на полово принуждение. Когато половият контакт провокира безпокойствие и отменяне, техниката за фокусиране на сетивата оказва помощ да се сътвори безвредна и спокойна среда, на която страдащият последователно се излага. Полезна е и при полови дисфункции като преждевременна еякулация, патологична загуба на полов вкус или вагинизъм. Освен това двойки, чийто полов живот е станал много обикновен и чиито връзки са потърпевши от този факт, също се възползват от тази техника. Това е по този начин, тъй като с изключение на половия акт, доста хора в действителност не схващат сексуалността.

Как се практикува?
Двойката би трябвало да извърши серия от стъпки. Половият акт обаче е неразрешен до края на упражнението. След като се почувстват удобно, умерено и безвредно и, те би трябвало да действат по следния метод:
• Единият от двойката ляга, гол, с лице надолу и със затворени очи. Другият, също гол, стартира нежно да гали колегата си от главата до петите, като прескача ерогенните зони. Става дума за предаване на усеща посредством милувка, успокоение, обич и деликатност.
• Когато стигне до краката, този, който лежи, се обръща и процесът стартира още веднъж. Отново ерогенните зони като гърдите или гениталиите са пропуснати.
• Този, който лежи, сяда и двойката прекарва няколко минути в разискване на упражнението. Говорят какви чувства е събудило, за качеството на ласките и така нататък
• Този, който е галил, ляга и затваря очите си, с цел да се наслаждения на същия развой.
• След като упражнението завърши, двойката взема решение дали желае да има полов контакт или не. По този метод се заобикаля половата фрустрация. Освен това се предизвиква асертивната връзка във връзка с връзката. Така или другояче и двамата сътрудници би трябвало да почитат отхвърли на другия, в случай че има подобен.

Ползи
Има доста преимущества на тази елементарна техника. Връзките са дегенитализирани и сътрудниците се научават да дават любов и наслаждение, без да желаят нищо в подмяна. Освен това те развиват еротика и основават връзка на поверителността и сигурността в границите на връзките. Това си заслужава за всяка двойка, без значение от нейните характерности. В общество на незабавно наслаждение от време на време забравяме, че сексуалността е доста по-богата от гениталността. Поради тази причина в никакъв случай не пречи да се свържем още веднъж с най-основните чувства посредством милувки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР