Една от сцените на играта – Възрожденско Карлово(графика: Васил Левски

...
Коментари Харесай

Видео игра за Васил Левски излиза за Android и PC


Една от сцените на играта – Възрожденско Карлово
(графика: Васил Левски – „ Пробуждането”)

Българска видеоигра за живота на Васил Левски излиза през днешния ден, по случай 185-тата годишнина от рождението на Апостола. Играта, създадена от програмиста Йордан Гергов, е налична гратис и без реклами за компютри и Android устройства.

Целта на е да обхване интервала на Българското Възраждане, видяно през очите на Апостола. Първите глави наблюдават детството и младежките години на Васил Иванов Кунчев. Решенията на играча дефинират дали от „ срамежливото като сърна ” момче ще порасне Апостолът на Свободата. Играчът има стотици избори, които въздействат на индикаторите на героя, развиването на историческите случки и края на историята.

На правилото на игрите „ отворен свят ”, играещият може да отиде на доста разнообразни местоположения, където има опция да поддържа връзка с действителни исторически персони и да извършва задания. При осъществяване на дилемите, се отключват нови местоположения и играчът събира „ Пробуждания ” – главния индикатор за класацията.
още по темата
Ходенето сред другите здания, на инцидентен принцип, сблъсква играча с десетки случки и стотици избори в разговорите. Играта има четири разнообразни края въз основата на представянето на играча.

За основаването на играта са употребявани огромен набор от исторически книги. Те хвърлят светлина освен върху живота на Васил Левски, само че и върху епохата на Българското Възраждане. Играчът може да взе участие в исторически достоверни случки от 1840-те в Карлово, чак до 1870-те из цяло Българско. Главната цел на играта е да показа историческата истина.

„ От над хилядата часа труд до момента вложени, голяма част е в историческо изследване. В самата игра са включени книги, за които може да твърдим, че подрастващият Левски е прочел или най-малко е имал допир до тях ”, показа Йордан Гергов.

Това са „ Буквар с разнообразни поуки ” (останал в историята като Рибният Буквар) на Петър Берон, „ Басни или приказки ”, „ Христоития или благоприличие ” на Райно Попович, „ Царственик или история болгарская ” “ на Христаки Павлович (сочи се за модифициран вид на „ История славянобългарска ”), „ Стематография ” на Христофор Жефарович и Взаимоучителните таблици на Неофит Рилски, които са и употребявани във взаимното учебно заведение в Карлово.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР