Една от скритите заплахи при използването на нискооктанов бензин или

...
Една от скритите заплахи при използването на нискооктанов бензин или
Коментари Харесай

Ето защо е добре да сипваме бензин с добавки и с по-високо октаново число

Една от скритите закани при потреблението на нискооктанов бензин или подобен с неприятно качество е, че не всички производители прибавят в състава му почистващи и миещи добавки, тъй като те оскъпяват горивото. А не е загадка, че по родните бензиностанции често се продава по-нискооктаново гориво от обявеното или такова, без нужните добавки. Известно е, че в процеса на работа във всеки мотор последователно се образуват отлагания и сажди.

Така че, гориво без добавки доста форсира процеса. Резултатът - моторът стартира да " киха " на луфт, като се появяват и трептения. Когато това се случи, доста от водачите на МПС-та би трябвало да харчат пари за разнообразни добавки, което апропо не постоянно оказва помощ. Особено в случай че има прекалено много нечистотия в елемента. В резултат на това се стига до още по-скъпа работа в сервиза - като да вземем за пример промяна на горивни инжектори или демонтиране на мотора, написа AutoMedia.bg.

Използването на остаряло гориво също крие опасности, изключително в случай че изискванията за предпазване са нарушени. Кислородът окислява горивото, добавките (ако има такива) губят свойствата си, а влагата утежнява още повече работата. Резултатът е същият като описания нагоре - нечистотия в групата цилиндър-бутало. При приложимост на остаряло, нискооктаново гориво или такова без нужните добавки съществува риск и от " ликвидиране “ на свещите. Понякога даже можете да видите цели буци въглеродни отлагания по тях.

За това не използвайте нискооктанов бензин, даже в случай че е той се позволява за приложимост от автомобилния производител. Трябва да знаете и, че моторите, създадени след 2013 година, първоначално са проектирани за еко стандарти Euro-5 и Euro-6. Тоест за бензин A-98 или даже " 100 ". Въпреки това, благодарение на " програмен продукт " е допустимо да се употребява и 95, само че това ще е за малко време.

При постоянно зареждане някое от гореописаните горива при междинни и високи обороти се появяват неволни " проблясъци " на горивната смес в средата на такта на компресия. Дори сензорът за експлозия не може да се оправи с тях. В резултат на това след 30-тина хиляди километра тази експлозия осъжда мотора на сериозен ремонт. Така че даже и в по-стари коли е по-добре да сипвате малко по-високооктанов бензин или подобен с спомагателни добавки. Да, по-скъпо е, само че моторът е по-вероятно да измине над 200 000 км без ремонт
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР