Една от ранните творби на Ван Гог бе продадена за

...
Една от ранните творби на Ван Гог бе продадена за
Коментари Харесай

Ранна картина на Ван Гог бе продадена в Париж за 7 млн. евро


Една от ранните произведения на Ван Гог бе продадена за 7 млн. евро в Париж на първия търг на картини на фамозния холандец във Франция от 20 години насам, заяви аукционната къща Artcurial.

Американски колекционер се снабди с картината "Raccommodeuses de filets dans les dunes" (Women Mending Nets in the Dunes) против 7 065 000 евро. Предварителната оценка на творбата на Ван Гог от 1882 година бе сред 3 и 5 млн. евро.

Аукционната къща назова продажбата на картината „ събитие “, защото все по-малко произведения на гениалния художник се намират в послание на пазара на творби на изкуството. Повечето са в частни сбирки и едвам две до три годишно се появяват на търгове по света, написа Artcurial. Картината е рисувана в самото начало на кариерата на художник на Ван Гог, когато той е на 29 години.

Самото произведение е предвестител на всичко това, което ще характеризира неповторимия жанр и мироглед на художника, когато той рисува пейзажи. Централното място е отделено за земята, небето е главен акцент и то е усърдно създадено, изяснява зам.-директорът на отдела за съвременно изкуство в Artcurial Брюно Жобер. „ Това е единственият пейзаж на Винсент Ван Гог, който е рисуван в този интервал и е образец за въздействието на Барбизонската и Хагската школи “, прибавя специалистът.

Бившият притежател, който е европейски колекционер бе дал творбата за осем години – до 2015 година на музея на Ван Гог в Амстердам. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР