Една от ракетите Storm Shadow, предадена на военните на Украйна

...
Една от ракетите Storm Shadow, предадена на военните на Украйна
Коментари Харесай

Една от най-модерните крилати ракети, предадени от Лондон на Киев, попадна в ръцете на Русия

Една от ракетите Storm Shadow, предадена на военните на Украйна от Обединеното кралство, бе пленена от съветските войски и изпратена за проучване от експерти. А някогашният общоприет шеф на Държавната корпорация за галактически действия " Роскосмос " Дмитрий Рогозин увери, че отсега нататък съветските сили за противовъздушна защита " ще смъкват това нещо " и то последователно ще стане неефикасно, отбелязва американското издание Military Watch Magazine в публикация, в която хвърля светлина върху това какви биха били вероятните последствия от попадането на ракетата в ръцете на Москва.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11093
Ракетите с въздушно базиране бяха предоставени от Обединеното кралство на Украйна през май и са инсталирани на създадените от Съюз на съветските социалистически републики ударни изтребители Су-24М, което разрешава на Въоръжените сили на страната да поразяват цели доста по-дълбоко зад съветските линии. Този клас дозвукови ракети е скъп поради своите стелт качества, сателитно ориентиране и прецизни удари, както и поради необятно употребяваните американски съставни елементи и технологии за изработката им.

Няколко европейски страни членки на НАТО интензивно ги употребяват за въздушни удари, както се вижда от акцията в Сирия през 2018 година За боевете в близкоизточната страна бе обявено, че Москва е употребила опциите си за водене за радиоелектронна война, с цел да обезврежда американските крилати ракети Tomahawk, които след това бяха изпратени в Русия за изследване.

Пленяването на Storm Shadow ще даде спомагателни благоприятни условия за проучване на западната технология за крилати ракети и създаване на подобаващи ограничения за противодействието ѝ.

Тази информация ще бъде извънредно потребна освен за Русия, само че и за редица нейни сътрудници по сигурността, които се опасяват от евентуални офанзиви от европейски страни - Китай, Северна Корея, Беларус и Алжир. Предполага се, че тази ракета е била свалена благодарение на средствата за радиоелектронна битка - в този случай употребяваните способи евентуално също ще бъдат в детайли проучени, осведоми " Фокус ".

Storm Shadow е създадена със забележителен обсег на заличаване: за европейските страни това е фундаментален миг заради неналичието на стелт изтребители от пето потомство. В противоположен случай по-старите самолети от четвърто потомство, като Eurofighter или Су-24M, биха били извънредно уязвими при поразяване на добре предпазена цел отблизо разстояние. Ракетите употребяват GPS/INS системи за навигация и георефериране, а при захода употребяват инфрачервени глави за самонасочване с висока разграничителна дарба и с автоматизирано различаване на задачата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР