Една от причините за разрива в коалицията е АМ Хемус,

...
Една от причините за разрива в коалицията е АМ Хемус,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: На ИТН им липсва политическа зрялост

Една от аргументите за разрива в обединението е Автомагистрала " Хемус ", уточни Рашков.

Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на който и да било. В това увери вътрешният министър и претендент за нов началник на КПКОНПИ Бойко Рашков пред Нова телевизия.

Той не знае каква е повода Има Такъв Народ да изоставен обединението, само че имало няколко забележими аргументи.

Рашков участвал на Министерски съвет, когато министрите на Има Такъв Народ напуснали съвещанието на изпълнителната власт.

" Ако някои не е склонен, би трябвало да изрази съответното мнение, като бяха употребявани изрази, които не са доста подобаващи да се споделят ", разкри вътрешният министър.

Според него на Има Такъв Народ им липсва политическа зрялост.

Затова какъв ще е хоризонтът на властт, Рашков съобщи: " хайде да приказваме идната седмица ". Той изясни, че работата на полицията е била съвършена по време на митингите пред Народното събрание в отбрана на отстранения към този момент ръководител на Народното събрание Никола Минчев. Нне съм забелязал някакъв пропуск в работата на служителите на реда, увери Рашков. Бойко Рашков не изключва да е имало трафик на хероин през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

За КПКОНПИ, Рашков изясни, че на една конференция в Българска телеграфна агенция министър председателят Кирил Петков показа, че именно Бойко Рашков е подходят да оглави антикорупционната комисия. За мен няма значение кой по какъв начин съпоставя и премиера длъжността министър на вътрешните работи и ръководител на КПКОНПИ.

Аз съм много деятелен човек и няма алтернатива да не се оправим с корупцията, увери Рашков.

Той дефинира като политически бъртвежи изказванията на Има Такъв Народ по отношение на него за КПКОНПИ. КПКОНПИ не е някаква паника за мен - в случай че получа поддръжка и в случай че не получа поддръжка, което няма да повлияе на душевното ми равновесие никога, акцентира Рашков.

Той настоя, че в случай че бъде определен за нов началник на антикорупционната комисия, новият вътрешен министър би трябвало да продължи положителната линия със службите и полицията.

За арестите в ГЕРБ, Бойко Рашков заяви, че няма недосегаеми, тъй като законът е идентичен за всички. Стане ли дума за някогашните ръководещи, нашата прокуратура просто не работи, засегнат е Рашков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР