Една от причините за по-интензивни действия в района на Херсон

...
Една от причините за по-интензивни действия в района на Херсон
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Русия готви анексиране на Херсонска област

Една от аргументите за по-интензивни дейности в региона на Херсон е, че Русия приготвя някакъв вид референдум, приготвя тези територии за анексиране. Твърди се, че една от вероятните дати на някакъв вид избори е 11 септември – тогава, когато има локални избори в Руската федерация. Мисля, че Украйна ще се опита като най-малко да вземе регионалния център Херсон.

Това съобщи някогашният министър на защитата Тодор Тагарев пред bTV.

" Войната стартира в Крим и ще свърши там " - това съобщи украинският президент Володимир Зеленски откакто украинската войска нанесе няколко удара по окупирания от русия полуостров и по граничещата с него окупирана Херсонска област. Някои от ударите бяха осъществени с американските високомобилни артилерийски ракетни ХАЙМАРС, които могат по едно и също време да изстрелват няколко точно управляеми ракети. С нас 3000 км/ч се движат ракетите, които биват изстрелвани от тях.

" Счита се, че все още Украйна има 16 такива установки. Според информация на украинския общоприет щаб на тях са им нужни към 100 такива системи, само че не би трябвало да се фокусираме върху едно само оръжие. Част от резултати, които реализира украинската войска в последния месец се дължат и на други употребявани системи. Счита се, че американците са дали противорадио-локационни ракети и те са интегрирани на украински самолети. С тях се унищожават комплекси от противовъздушната защита на съветската войска, тъй че тя става по-слабо предпазена ", изясни Тагарев.

Той добави, че има информация за гърмежи в Крим през миналата нощ и че войната ще продължи още месеци.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР