Една от причините за недоволството е свързана с реформите.Служители на

...
Една от причините за недоволството е свързана с реформите.Служители на
Коментари Харесай

Полицаи излизат на протест в Русе

Една от аргументите за недоволството е обвързвана с промените.

Служители на Министерство на вътрешните работи в Русе излизат на митинг, заяви членът на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Иван Димитров.

Акцията им е част от националният митинг с искане за по-високи заплати и ще се организира на 18 февруари, петък, пред постройката на регионалната администрация в Русе.

По думите на Димитров, в проектобюджета за тази година на Министерство на вътрешните работи не са планувани средства за нарастване на възнагражденията на чиновниците, предава tvn.bg.

„ В съдружните договаряния ни беше дадено, че ще се работи в тази посока, само че виждаме, че това не се случи. Стана процедура чиновниците в Министерство на вътрешните работи да желаят нарастване на заплатите си под формата на митинг. Искаме най-малко 20 % нарастване “, сподели синдикалистът.

„ Ние сме най-реформираното министерство. При всяка промяна на политическо управление постоянно потеглят промени в Министерство на вътрешните работи, само че постоянно се вършат без разбор. Бяхме оптимисти в съдружните договаряния, тъй като беше заложен функционален разбор. Категорични сме, че би трябвало да бъде осъществен от външни самостоятелни експерти “, сподели Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР