Една от причините толкова много да харесваме овесените ядки за

...
Една от причините толкова много да харесваме овесените ядки за
Коментари Харесай

Как да направим закуската си още по-здравословна

Една от аргументите толкоз доста да харесваме овесените ядки за закуска е, че може да ги комбинираме с съвсем всичко, което ни се прииска и ни е вкусно. На нас най-вече ни се услажда да вземем за пример разновидността със свежи плодове и малко мед.
 Тиква, овесени ядки и по какъв начин да си създадем най-вкусната закуска за есента
Как да си създадем съвършената есенна закуска

Може да я хапваме както преди малко извадена от фурната, по този начин и студена

Според диетолозите обаче има няколко съставки, които, ако желаеме закуската ни да е здравословна, е целесъобразно да не прибавяме.

Рафинирана захар

Вероятно не ни изненадва, че едно от най-лошите неща, които можем да сложим в овесените ядки, е добре познатата ни елементарна бяла захар. За някои тя може и да прави закуската по-вкусна, само че при всички положения е по-добре да свикнем без нея.
 Снимка 594004

Тя просто не способства с никакви хранителни субстанции. Освен това с течението на времето потреблението на повече от нужното количество захар може да докара до проблеми като инфектиране, утежняване на здравето на храносмилателната система, наднормено тегло. В кратковременен проект покачва равнищата на глюкоза в кръвта, а по-късно денем ни се дояжда даже още повече сладко.

Шоколад, сушени плодове, сиропи

И до момента в който по никакъв начин не е изненадващо, че добавената към овесените ядки заран захар е нездравословна, то за сушените плодове сме малко по-учудени. Нали би трябвало да са здравословни? За страдание това не е напълно по този начин - те въобще не са подобаващи за композиция с овесени ядки. Оказва се, че в сушените плодове в действителност има доста повече захар, в сравнение с бихме предположили.
 Снимка 594003

Според диетолозите, сушените плодове са " една от тези храни, които са по средата сред здравословни и нездравословни, според от количеството, което се употребява ". В съпоставяне с пресните плодове, в сушените има повече захар и калории. С тях по-лесно може и да се преяде.
 Закуската, овесените ядки, фибрите и какво да ядем заран, с цел да не ни се дояжда сладко
Какво да закусваме, с цел да не ни се яде сладко денем

Лесно можем да надхитрим глада

Дотук към този момент сме наясно - заобикаляме да слагаме захар и наситени със захар храни в овесените ядки заран. Какво обаче можем да прибавяме, с цел да бъдат те здравословни? Отговорът е: семена, ядки и тахани. Всички те ще ни дадат положително количество потребни хранителни субстанции за организма и ще ни държат сити за по-дълго, и то без да трупаме непотребна захар, написа She Finds.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР