Една от причините Съветският съюз да се разпадне, е защото

...
Една от причините Съветският съюз да се разпадне, е защото
Коментари Харесай

National Interest: Разходите за армията няма да разорят Русия, както стана със СССР

Една от аргументите Съветският съюз да се разпадне, е тъй като Москва не се оправи с финансовото натоварване, пробвайки да се конкурира със Съединени американски щати в конкуренцията във въоръжаването, написа Майкъл Пек в National Interest в обявата си „ Why Russia Won't Go Bankrupt Paying for Its Military Buildup”.Сега Русия още веднъж е потопена в амбициозна стратегия по рационализация на въоръженията си, само че тя надали още веднъж ще банкрутира, отбелязва създателят.

Експерти анализирали новата седемгодишна Държавна стратегия за въоръженията до 2027 година, която би трябвало да продължи сегашната, изтичаща през 2020 година Тя ще възлезе общо на 19 трлн рубли (около 300 млрд долара), а това не е малко за страна с по-малка стопанска система от на Канада, само че тя е изпълнима.

Програмата до 2020 година се оказа сполучлива защото съумя да модернизира въоръжения от руската ера, в това число Су-34 и танковете Т-72 и Т-90. Руската индустрия обаче не съумя да покаже особени триумфи в създаването на нови модели. Сега се заделят нови фкапитали, по-високи заплати притеглят млади и квалифицирани служащи, производството минава на серийна работа.

Според експерти, в новата стратегия предпочитано ще бъдат купувани системи, усилващи подвижността и опциите за разполагане изключително на Въздушнодесантни войски и Силите за специфични интервенции, системи за възстановяване на логистиката и интеграция на другите типове въоръжени сили.

Експертите от Chatham House допускат, че новата стратегия ще бъде ориентирана към възстановяване на системата за командване и надзор.

Русия се пробва да се откаже от руската логичност за всеобщо произвеждане и към този момент подчертава в целта на качеството над количеството.

Според NI, производителите би трябвало да наблегнат на облекчаване на условията на военните, а не на новите технологии, тъй като в следствие се получават по-перспективни системи, само че не напълно напреднали системи.

Дори Русия да извърши План 2027 и стартира да се усеща по-уверена в своята самоотбрана и да отстоява ползите си край своите граници, тя отново ще бъде надалеч от своите директни съперници, допуска National Interest.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР