Една от причините момичетата от поколението Gen Z да са

...
Една от причините момичетата от поколението Gen Z да са
Коментари Харесай

Какви са причините момичетата от Gen Z да са нестабилни и нещастни  

Една от аргументите девойките от поколението Gen Z да са нестабилни и нещастни е голямото въздействие на обществените медии в живота им. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

Тийнейджърите одобряват целия информативен поток и модели на държание точно през обществените мрежи. Социалните медии оформят мирогледа на девойките от Gen Z, размивайки границите сред онлайн и действителния живот и насърчавайки нереалистични стандарти за хубост. " Компаниите за хубост, за облекло, лечебната промишленост стартират една конкуренция и рекламно ги нападат по всевъзможен метод “, уточни доцент Тодорова.

Акцент се слага върху проблемите, които касаят израстването на младежа. Поколението Z е комплицирано в това число за своята полова еднаквост. " Това е част от този разказ за приемливост, само че усещането се приема дотолкоз, че те губят еднаквост. Насърчавани са от инфлуенсъри да споделят, да се разкриват, да са екстровертни, тъй като считат, че по този начин ще се разтоварят и ще решат менталните си проблеми. Те стартират да имат вяра, че имат такива, без действително да ги имат, стартират да си самовнушават. Това е тъкмо като някакви етикети или хрумвания, под които застават като групи “, разяснява Мариана Тодорова.

Друг абсурд е това, че от една страна се пропагандира да одобряваме тялото си такова, каквото е, само че въпреки това младежите са бомбардирани отвред с филтри за хубост и съответните артикули.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР