Една от препоръките на Европейската комисия в новия доклад за

...
Една от препоръките на Европейската комисия в новия доклад за
Коментари Харесай

Крум Зарков: България трябва да участва активно в дебата за Европейския акт за свободата на медиите

„ Една от рекомендациите на Европейската комисия в новия отчет за върховенството на закона за България ще е за медиите. На това страната ни постоянно дава отговор – ще я осъществим посредством европейския акт, т.е. ще чакаме да ни кажете какво да вършим. Това не е задоволително – не би трябвало да чакаме, а да имаме роля, да участваме в дебата в този момент, с цел да се възползваме от резултатите на следващия ден. “

Това съобщи министърът на правораздаването Крум Зарков на конгрес, проведен от Съюза на българските публицисти /СБЖ/. Темата бе „ Европейският законодателен акт за свободата на медиите “ – предстоящ правилник , който се чака да стане факт до края на годината.

Според Зарков европейският акт за свободата на медиите е невиждан и след окончателното му утвърждение ще е част от европейското, надлежно българското право .

Темата за свободата на медиите е и част от дебата в Съвета за върховенството на правото. Пряк ангажимент в тази връзка е предприемане на съответни дейности против така наречен дела-шамари против публицисти , медии и неправителствени организации, по които към този момент се работи в Съвета.

Крум Зарков съобщи още, нито едно държавно управление не може да се оправи съответно с тези задания без помощта на публицистите . По думите му те са тези, имащи опцията да видя подводните камъни, които министерството може да изпусне. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР