Една от препоръките на ЕС към нас е да се

...
Една от препоръките на ЕС към нас е да се
Коментари Харесай

Емил Радев с подробности за Закона за личния фалит и края на "вечните длъжници"

Една от рекомендациите на Европейски Съюз към нас е да се постави завършек на "вечните длъжници ". България е последната страна, в която тази процедура към момента съществува. Редица наши съграждани минаха в "сивата " стопанска система, а други избягаха в чужбина, с цел да се спасят от това задължение.

Това съобщи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който разяснява вчерашното решение на правна комисия за въвеждане на 10-годишна отминалост на отговорностите на физическите лица посредством приемането на Закона за персоналния банкрут.

"Направихме доста сериозен спор за този законопроект. Всички опасения, че някой може да злоупотреби бяха отстранени при приемането на законопроекта в правна комисия. Направихме доста добър баланс и никой няма да успее да шиканира процеса.

Темата за безконечния дебитор касае хиляди наши сънародници и мисля, че направихме доста акуратен текст, който подсигурява правата и на кредиторите, и на длъжниците. За мен с измененията изрично се подсигурява, че няма да има злоупотреби.

Искам да благодаря на всички вносители на законопроекта за персоналния банкрут, както и на всички партии, които през вчерашния ден единомислещо го поддържаха.

Така ще помогнем на стотици български фамилии да почнат да градят отначало фамилната си стопанска система. Всички знаем, че колекторите преследват примерно длъжници за телефонни сметки от 50 лв. от преди 15 години, които в този момент са станали 500 лв.. В тази рецесия това е неприемливо и с този законопроект ще го прекратим ", разгласи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР