Една от пострадалите жени при инцидента в оръжейния завод Арсенал

...
Една от пострадалите жени при инцидента в оръжейния завод Арсенал
Коментари Харесай

Една от пострадалите жени при инцидента в оръжейния завод „Арсенал” е с 20-25% изгаряния

Една от потърпевшите дами при случая в оръжейния цех „ Арсенал ” е с 20-25% изгаряния, изясни за БТВ краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на „ Пирогов “ проф. Николай Габровски. Допълнително пациентката има и увреждане на очите поради съществуване на проектили. Травмите са съчетани, заключи проф. Габровски.

Трите потърпевши служителки на „ Арсенал ” бяха превозени през вчерашния ден в Специализираната клиника по изгаряния на „ Пирогов ”, откакто преди този момент са получили здравна помощ в Казанлък. Те бяха ранени при възпламеняване на барут.

Проф. Габровски посочи, че болните са били превозени бързо до „ Пирогов “, където лекарски екип са ги очаквали. По думите му и при дамата с най-леката контузия има засягане на очите и лицето. Третата пациентка е със междинна степен на увреждане. Трите дами се намират в устойчиво положение, а през идващите дни ще бъдат подхванати дейните дейности и интервенции.

Тъй като всичко допустимо е направено в най-кратки периоди, това дава най-хубавия късмет за пациентите, безапелационни са от „ Пирогов ”. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР