Една от последните останали независими руски медии, VTimes, обяви днес,

...
Една от последните останали независими руски медии, VTimes, обяви днес,
Коментари Харесай

Независим руски новинарски сайт спира заради обявяването му за чуждестранен агент

Една от последните останали самостоятелни съветски медии, VTimes, разгласи през днешния ден, че ще спре да разгласява по-късно този месец, откакто управляващите я показаха за " задграничен сътрудник ", оповестява " Франс прес ".

Изявлението на редакторите на VTimes идва в сложен миг за съветските публицисти и редактори, които не работят за държавни медии, като пространството за самостоятелна публицистика и инакомислещите гласове се свива фрапантно.

Редакторите показват в изказване, че са обмислили няколко метода за продължение на публикуването от оповестяването предишния месец, само че че всеки сюжет прави личния състав уязвим за наказателно гонене или затвор.

" По създание VTimes е изтласкан в нишата на опозицията, политическите медии. Но ние замислихме и направихме напълно друга обява ", се споделя в изказване на управлението.

" Затова взехме решение да спрем да публикуваме VTimes на 12 юни, Деня на независимостта на Русия. "

През май министерството на правораздаването изясни, че VTimes е прибавен към листата с задгранични сътрудници на Русия, тъй като е регистриран в Холандия.

Марката изисква маркови организации да разкриват източници на финансиране и да етикетират изявления с етикет.

Обозначението се възприема като възпиращ фактор за рекламодателите, а чиновниците на издания с етикет споделят, че стигмата затруднява работата, в това число цитиране на източници в записа.

VTimes е учредена предходната година от старши редактори и публицисти от уважавания съветски бизнес вестник " Ведомости ", които напуснаха след назначението на другарски надъхан към Кремъл основен редактор.

Подобно на печатните и онлайн изданията на Vedomosti, VTimes се разгласява в същия емблематичен цвят на сьомга като Financial Times и има съглашение за издание с английския вестник.

Решението за брандиране на VTimes за задграничен сътрудник е пристигнало единствено седмици откакто Meduza, известен рускоезичен уеб страница за вести със седалище в Латвия, също получи спорния етикет, принуждавайки го да стартира акция за краудфандинг, с цел да оцелее при загубата на доходи от реклама.

Подобно на VTimes, Meduza е учредена от публицисти, които се отклоняват от друга обява, която е поета от управлението, съпричастно към политическия роман на Кремъл.

Радио Свобода / Радио Свободна Европа - несъмнено за " задграничен сътрудник " през 2017 година - неотдавна се сблъска с големи санкции поради неспазване на закона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР