Една от по-интересните функции, добавени наскоро към iPhone се нарича

...
Една от по-интересните функции, добавени наскоро към iPhone се нарича
Коментари Харесай

Зареждане на iPhone с чиста енергия: Какво представлява и как работи + уловка

Една от по-интересните функционалности, добавени неотдавна към iPhone се назовава „ зареждане с чиста сила “. Apple твърди, че тази функционалност има за цел да „ понижи въглеродния ви отпечатък “ посредством зареждане, когато е налична електрическа енергия с по-ниски въглеродни излъчвания. В документ за поддръжка Apple дава повече детайлности за това по какъв начин работи тази функция…

Когато функционалността за „ зареждане с чиста сила “ е задействана и свържете iPhone към зарядно устройство, iPhone получава прогноза за въглеродните излъчвания в локалната енергийна мрежа и я употребява, с цел да зарежда iPhone по време на по-чисто произвеждане на сила.

казват от Apple

Уловката: Функцията за момента е налична единствено в Съединени американски щати и е включена по дифолт, когато настройвате своя iPhone или откакто актуализирате до iOS 16.1.

Макар „ зареждането с чиста сила “ да е задействано по дифолт, можете да управлявате настройката като влезете в „ настройки “, -> „ батерия “, по-късно „ здраве на батерията и зареждане “. Тук ще видите нов комутатор за функционалността.

Зареждането с чиста сила работи взаимно с усъвършенстваното зареждане на батерията, с цел да научи навиците ви за зареждане. Новата функционалност се ангажира единствено там, където прекарвате най-вече време и постоянно зареждате iPhone за дълги интервали от време, като да вземем за пример вкъщи и на работното място. Функцията не се включва, в случай че навиците ви за зареждане са променливи или сте на ново място, да вземем за пример при пътешестване.

Според Apple, с цел да работи зареждането с чиста сила, би трябвало да бъдат конфигурирани следните настройки:

Отидете в „ Настройки > Батерия > Състояние и зареждане на батерията “ и се уверете, че „ Зареждане с чиста сила “ е включено. Отидете в „ Настройки > Поверителност и сигурност > Услуги за установяване на местоположението “ и се уверете, че функционалността „ Услуги за установяване на местоположението “ е включена. Отидете в „ Настройки > Поверителност и сигурност > Услуги за местонахождение > Системни услуги “ и се уверете, че „ Персонализация на системата “ е включена. Отидете в „ Настройки > Поверителност и сигурност > Услуги за местонахождение > Системни услуги > Значими локации “ и се уверете, че последната е включена.

И най-после, в случай че сте задействали функционалността за „ зареждане с чиста сила “, само че желаете да я спрете, можете да го извършите непосредствено от изводи екран на iPhone. Когато функционалността е прекратена, ще видите уведомление на изводи си екран. Натиснете дълготрайно върху това уведомление, след което изберете опцията „ Зареждане в този момент “, с цел да го отмените.

След като функционалността е изключена, смарт телефонът ви ще продължи да се зарежда, даже в случай че не е разполагаем по-чист източник на сила или потреблението на електрическа енергия в мрежата сега е високо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР