Една от петте ми идеи в какво да инвестирате през

...
Една от петте ми идеи в какво да инвестирате през
Коментари Харесай

Защо и как да инвестирате в сребро?

Една от петте ми хрумвания в какво да инвестирате през 2018-та година, оповестена през декември предходната година - бе среброто...

Ето фрагменти от публикацията:

" Cлeд eднa пpoтивopeчивa гoдинa, блaгopoднитe мeтaли, мoгaт oтнoвo дa " зaблecтят " пpeз cлeдвaщaтa гoдинa, a зaщo нe дa ce пpeвъpнaт и в eдни oт нaй-дoбpe пpeдcтaвящитe ce aĸтиви? ". До тук, вероятностите са същите...

" Зa тoвa, мoжe дa cъдeйcтвa вpъщaнeтo нa инфлaциятa ĸaтo фaĸтop, пoeвтинявaнeтo нa дoлapa, вoeнни ĸoнфлиĸти, или пo-cepиoзнa ĸopeĸция нa индeĸcитe ". Инфлацията се върна като фактор, доларът поевтиня съществено, показателите коригираха, а военните спорове са сменени от " търговски войни "...

" Tpaдициoннo пъpвoтo пoлyгoдиe e мнoгo cилнo зa злaтoтo, cpeбpoтo и плaтинaтa, тaĸa чe тoвa мoжe дa e eдин ceзoнeн тpeйд, ĸoйтo oтнoвo дa забележим в cилa ". До момента благородните метали се показват ок, само че към момента най-хубавото пред тях може занапред да следва.

Защо сребро?

Среброто е забавна суровина, тъй като съчетава общи характерности сред базовите и скъпите метали. При равнище от едвам 1 до 2% от цената на златото, е мъчно металът да се дефинира като същински скъп подобен.

Среброто обаче, е потвърдило, че заема значимо място в капиталовия живот и показа на вложителите в скъпи метали.

В същото време, среброто има доста повече приложение в промишлеността от множеството скъпи метали. В тази тенденция, цената на среброто в доста по-голяма степен е подвластна от икономическия цикъл, в съпоставяне със златото, чиято цена се дефинира в 75% от търсенето на метала с капиталова цел.

Проблемът обвързван с вложението в сребро, значително е обвързван с най-точния метод, по който да имате експозиция към метала. Има няколко съществени способи да инвестирате в сребро.

Инвестиционно сребро

Първият метод за вложение в сребро, който най-вероятно ще изникне в главите на вложителите, ще е покупката на капиталово сребро. Тоест под формата на монети, кюлчета, слитъци и така нататък

Това, което би трябвало да знаете, че е среброто се мери в тройунции, като една тройунция е почти 31.1035 грама. Традиционно цената на среброто се мери на международните стокови пазари в долари.

Когато купувате капиталово сребро, под формата на монети да вземем за пример, цената на монетата няма да е равна на маркираната стойност на лицевата й страна. Нейната същинска стойност ще зависи от наличието на сребро в нея и тази цена се трансформира според от котировката на международните тържища.

Няколко са проблемите, пред които ще сте изправени, в случай че решите да си купите капиталово сребро. Първо, не можете да изберете сред грамажа. Ще платите, среброто, което е в съответната монета, кюлче, или слитък.

На второ място, цената на среброто, която ще платите, нормално ще е по-висока с сред 3 и 5% от цената на среброто на интернационалните пазари. Когато към това добавите и още толкоз, когато го продавате и би трябвало да сте подготвени да се разделите с сред 6 и 10% от цената на инвестицията си. Или сходен растеж в цената на среброто е нужен, единствено с цел да излезете на нулата.

С това обаче не се изчерпват разноските Ви. Може би огромен проблем пред вас ще е къде ще съхранявате среброто? Ясно е, че в случай че става въпрос за по-голяма по мярка инвестиция, надали можете да го държите в персоналния си сейф у дома. А това е още един сериозен разход, който се прибавя към общите разноски.

Акции на добиващи сребро компании

От друга страна, в случай че смятате, че цената на среброто ще се покачва, можете да си купите акции на компании добиващи метала, при които с изключение на от повишаването на среброто, може да се облагодетелствате и от погашение на дял.

Акциите на минодобивните компании са надалеч по-ликвидни, спрямо физическата инвестиция в сребро, което подсигурява липса на загуба, когато решите да " осребрите инвестицията си ".

Третият и може би най-хубав метод да инвестирате в сребро, е с покупка на индексен фонд, основан върху цената на метала.

Тук ликвидността е по-добра от физическата покупка на метала, а разноските са надалеч по-ниски. В допълнение тези фондове, съвсем напълно отразяват смяната в цената на среброто, за разлика от косвеното ревю към нея, в случай че си купите акции на минодобивни компании.

Акции на индексни фондове основани върху цената на среброто

Сигурно сте чували за ETF-фондове. Това са индексни фондове, които дават на вложителите бърз и на ниска цена достъп за експозиция към изменението в цената на избран актив. Или, избирайки се един от многочислените индексни фондове, основани на цената на среброто, вие на процедура ще имате преимуществото да се облагодетелствате при растеж в цената на среброто.

Този жанр фондове, на процедура насочват инвеститорските средства, които набират към покупка на сребро. Те съвсем напълно отразяват смяната в цената на среброто, като обезвреждат минусите на фючърсите (стандартизирани договори за търговия на сребро на интернационалните финансови пазари).

Търговията с фючърси е различен вид за вложителите, да имат експозиция към среброто, само че този жанр финансови принадлежности, като се изключи че са свързани със сериозен капитал и достъп до финансовите пазари, носят след себе си и минуса на това, че от време на време изтичат и би трябвало да се възобновяват, което е обвързвано с спомагателни разноски.

CFD -та върху сребро

Този жанр финансови принадлежности, също са извънредно известни. Те обаче, с изключение на преимущества, като това, че дават ливъридж, или достъп до заемен капитал си имат и своите дефекти. На първо място, посредством тях вложителите търгуват с разликата в цената на един актив, само че без действително да го купуват.

На второ място, постоянно този артикул, се оферират от не изключително добре контролирани брокери, да не споделяме и чисто лъжлив схеми. Тоест шанса да не можете да си върнете капитала, в случай че не сте ревизирали добре регулацията е доста огромен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР