Една от перспективните български състезателки в националния отбор по плуване

...
Една от перспективните български състезателки в националния отбор по плуване
Коментари Харесай

Диана Петкова пред Sportal.bg: Не мога да повярвам, че хората, на които се доверихме, първи ни оплюха и захвърлиха

Една от перспективните български състезателки в националния тим по плуване Диана Петкова изрази своето отчаяние от отношението на управлението на федерацията по плуване в лицето на Георги Аврамчев, основния управител на националния тим Кристиян Минковски и лекаря на тима Любомир Петров след позитивните допинг проби на тримата й съотборници в националния тим Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Тя приказва пред Sportal.bg и за болката, която изпитва самата тя сега. В началото на годината пловдивчанката отпътува за Съединени американски щати и стартира като студентка в университета в Алабама.

" Не мога да допускам, че хората на които се доверихме, бяха първите да ни оплюят и захвърлят. Сега се е случило на моите съотборници, на следващия ден ще се случи на мен. Хората, които с какви ли не доводи, те карат да останеш при тях и те ще се погрижат за теб. Да, но в този момент какво? Момчета по на 18-20 години хвнати с първичен препарат от времето преди да се родят. В петък (19.02), когато аз разбрах, им беше казано да не споделят нищо, за какво? За да може те да излязат и да ги наплюят. Ами мислите ли за фамилиите на тези, на които отнехте бъдещето? Представя ли си нашата Федерация това да се случи на техните деца и някой, на който те са дали цялото си доверие, по този противен метод захвърли техните деца?

И в този момент какво, с изключение на състезателите, кой ще носи отговорност? Личният треньор ли? Та те не са го виждали с месеци! Още по-лошото е, че останалите ми съотборници би трябвало да се върнат на лагер с тези хора и сляпо да повярват отново, просто тъй като няма какво друго да създадат. Всички ще продължат да извършват, българските спортисти ще продължат да бъдат изоставяни. Ей това сме ние, изпълняваме всичко, имаме вяра и нямаме различен избор и най-после някой ни държи за гушите. Не мога да ви опиша горчилката, която изпитвам аз към всичко това. Не желаете да си визиите какво се случва със фамилиите и нашите български момчета, които бяха изоставени и на които бъдещето им ще бъде отнето, тъй като няма кой да се застъпи за тях или да каже истината и да застане на пангара до тях. Надявам се истината да победи и приятелите ми да не са вложили живота си в българския спорт на вятъра ", показа Петкова пред Sportal.bg .

Тя разяснява и по какъв начин вижда своето бъдеще в националния тим след случилото се: “Всичко това, което пиша, е с риск да изгубя всичко, тъй като в последна сметка като деен играч, аз към момента завися от тях до някаква степен. Надявам се в бъдеще да завися допустимо минимум от тях. В момента съм толкоз афектирана и горчилката е толкоз огромна, тези хора не ни заслужават.

Когато губим, губим единствено ние, спортистите. Винаги отговорни! Когато спечелим, печели федерацията и министерството, и всички!

Смята ли, че този скандал би я отказал от плуването на национално равнище? Петкова е безапелационна, че не желае да изоставя обичания си спорт, защото всичките й фантазии са свързани с него, само че към този момент стартира да мисли в разнообразни насоки: " Всичките ми фантазии са свързани с плуването и съм отдала прекомерно доста време, както и момчетата. Така че не мисля да се отхвърлям от плуването на национално равнище, само че несъмнено стартирам да мисля и в разнообразни насоки. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР