Една от перлите в короната на бойната галавечер SFC 6

...
Една от перлите в короната на бойната галавечер SFC 6
Коментари Харесай

Даниел Илиев пред ТОПСПОРТ: От сърце благодаря на всички, които ме подкрепиха в Арена Армеец

Една от перлите в короната на бойната галавечер SFC 6 " Warrior honour " - Даниел Илиев показа пред ТОПСПОРТ усещанията си от събитието, превзело столичната " Арена Армеец " на 13.01.

Безупречният български войник се наложи над един от най-опитните противници в кариерата си досега - италианеца Джузепе Де Доменико. Даниел стигна до безспорния краен триумф в борбата, предшестваща главната за вечерта.

Дани бе подкрепян абсолютно от цялата зала, като всички негови поддържници се изправиха на крайници и го приветстваха, откакто бе произнесено крайното решение на арбитрите.

Малко прочут факт е, че Илиев отхвърли солидно предложение от чужбина, с цел да се бие пред българска аудитория, в събитието, проведено от Combat Promotion. Това в допълнение печели благосклонностите на почитателите към постоянно усмихнатия отвън кръга, само че пък безпределно сериозен в изявите си в осмоъгълника наш войник.

 Снимка 334124
Източник:

Предлагаме на вниманието ви главните акценти от нашия диалог с Даниел Илиев:

Уникална победа! Поредна такава за теб и като че ли една от най-сериозните досега?
- Точно по този начин. Имах опция да се изправя против войник от международна големина. Много умел. Побеждавал редица известни имена в Европа и целия свят.

Няма метод да не си удовлетворен от триумфа си, още повече, че той бе реализиран при такива условия - пред лична аудитория.
- Да. Чудесно беше за мен. Много съм благополучен. Все още съм под въздействие на страстта. Наистина всичко се получи доста добре. Съперникът ми имаше някакви искания за втория рунд, че може би е бил равносилен. Гледах записа и би трябвало да кажа, че не е тъкмо по този начин. В самия завършек на рунда съумявам да разпространявам няколко точни мавашита, което накланя везните в моя изгода.

 Снимка 334122
Източник:

Подкрепата към теб беше страхотна. И преди съм бил в залата, само че от дълго време не съм виждал сходна реакция по отношение на български войник. Това няма по какъв начин да не ти е дало спомагателни сили и да не те е стимулирало още повече?
- О, да. Наистина се усещах отлично. Уникално е чувството да виждаш, че си подкрепян по сходен метод.

Школата на " Левски София-Запад " си сподели думата, за следващ път.
- Да. Така е. Наистина благодаря на всички за това, че пристигнаха да бъдат дружно с мен в тази борба.

От собствен източник разбрах, че тренировките ти, подготовката ти за дуела е била извънредно добра и много изтощителна. Тренирал си на лимита на опциите си. Ролята на треньора ти Веселин Веселинов е забележителна.
- Разбира се. Аз му благодарих и на самия кръг, само че постоянно бих го повторил. С него фактически постигнахме доста в последните месеци. Благодарен съм му за всички старания, които поставя. Работим на високи обороти, по този начин е. С кондиционния ми треньор Милен Коцев също.

 Снимка 334123
Източник:

Предполагам не си имал време да наблюдаваш част от останалите срещи, само че и в тези, които включваха момчета, правещи професионален дебют, несъмнено имаше какво да се види.
- Наистина нямах опция да ги следя. Трябваше да се сготвям за своя мач.

След него седна и изгледа и част от срещата на Антон Петров, който също стигна до триумф, в заключителния конфликт за вечерта.
- Да, ние се подготвяхме в прочут интервал от време дружно с него. Беше мъчно по празниците, тъй като спаринг сътрудниците не бяха доста, само че успяхме да реализираме максимума.

 Когато другарството е по-важно от успеха, а човечността е над всичко останало
Когато другарството е по-важно от успеха, а човечността е над всичко останало

Владислав Генов с покъртителен жест към Борис Христов

Организацията беше на доста положително равнище. Бойната вечер несъмнено изглеждаше впечатляващо.
- Съгласен съм. И като атмосфера, и като детайлности, елементи, главните неща - всичко беше съвършено. Няма нещо, от което да не сме удовлетворени.

Какво следва за теб? Имаш ли скоро различен ангажимент?
- Ще имам значимо събитие през февруари, по всяка възможност. Но желая първо да преодолея страстта от скорошното ми присъединяване.

Продължава ли закачката сред теб и Деян Топалски? Мисля си, че и предходния път, когато разговаряхме с теб, стана дума за него.
- Ще го кажа по този начин - на Деян Топалски може би аз съм му по-интересен, в сравнение с ми е той на мен. Нямам какво да потвърждавам на който и да било. Винаги съм подготвен за всякаква борба и в никакъв случай не си предпочитам комфортни противници. Последният ми мач е доказателство за това.

 Снимка 310410
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР