Една от първите задачи на новото правителство е да се

...
Една от първите задачи на новото правителство е да се
Коментари Харесай

Николай Денков: Освобождаването на всички заместник-министри спира работата на министерствата

Една от първите задания на новото държавно управление е да се сформират екипите. Бях сюрпризиран, че през днешния ден всички заместник-министри бяха освободени. Не съм чувал за подобен различен случай, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия новият министър председател Николай Денков. Заповедта за освобождение на зам-министрите беше издадена от служебния министър председател Гълъб Донев минути преди предаването на властта през днешния ден..

" Това основава проблем, тъй като министерствата не могат да работят. Вместо за няколко седмици, ще би трябвало да съставим екипите за няколко дни ", сподели Денков. Намерението на партиите, които поддържа държавното управление, е министрите сами да изберат своите заместници и екипите, с които ще работят.

Като друга значима задача министър председателят открои подготовката на бюджета. Намерението на кабинета е да изтегли от Народното събрание предложенията вид от служебното държавно управление, болести заложеният огромен недостиг. Днес новият министър на финансите Асен Василев разгласи, че ще се внесе бюджет с 3% недостиг, при над 6 на 100 в настоящия. При приемането на поста през днешния ден Василев разгласи, че това ще стане без да се усилват налозите.

Попитан дали ще се взима нов дълг, той уточни, че първо би трябвало да види плановете. Внесеният в Народното събрание от служебния кабинет план за продължение на удължителния закон за бюджета към този момент мина на първо гласоподаване на съвещание на Комисията по бюджет и финанси и финансовият министър разяснява, че ще е належащо той да бъде признат, с цел да има време за приемането на закона за бюджета за 2023 година, доколкото процедурата допуска това да отнеме 5-6 седмици ".

Военният министър ще ревизира до каква степен стигна помощта за Украйна

Денков уточни, че една от първите задания на военния министър Тодор Тагарев ще е да ревизира дали е изпратена военната помощ на Украйна, която беше гласувана от Народното събрание.
Денков уточни, че преди да се сменят шефовете на специфични служби, би трябвало да се реши кой, по какъв начин си прави работата. Той предвижда, че евентуално със промените им ще се заеме националното заседание, тъй като ще има и промени в законодателството.

Всичко за избора на държавното управление на Николай Денков през днешния ден вижте

Подробности очаквайте по-късно на.
Предлагаме ви още: следете онлайн дебатите в Народното събрание за държавното управление " Денков - Габриел "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР