Една от първите частни театрални трупи в България - Арт

...
Една от първите частни театрални трупи в България - Арт
Коментари Харесай

Арт театър чества 30 години с пет спектакъла

Една от първите частни театрални трупи в България - Арт спектакъл е подготвила специфична празнична седмица, през която празнува 30-ия си празник. От 24-ти до 28 април артистите отпред с създателя и шеф на театъра Милена Червенкова са подготвили пет представления - част от тях са премиерни, други към този момент дълго време са в репертоара. След всяка режисура екипът ще се срещне със феновете на чаша вино.

С пиесата на Яна Добрева “Драскотини от дъжда " на 24 април, понеделник, ще бъде открита празничната арт седмица на Арт спектакъл. Премиерният театър е квалифициран особено за 30-та годишнина на трупата.

На идната заран - 25-и, вторник, от 11 часа Арт спектакъл ще играе особено за децата спектакъла, който към този момент 11 сезона е в афиша - " Любовта към трите портокала " по сюжет на Карло Гоци в жанр комедиа дел`арте ".

На 26-ти актьорите от Арт спектакъл ще показват спектакъла „ Финита ЛИ комедия?! “ от съветския драматург Сергей Литвиненко, който дружно с актрисата Милена Червенкова и артиста Георги Златарев поставя началото на Арт спектакъл преди 30 години. Режисьор на спектакъла е Камен Коев, а живописен съветник - известният възпитател и режисьор проф. Надежда Сейкова, чиито възпитаници са и Милена Червенкова, и Камен Коев.

На 27 април от 11 часа ще се играе " Принцесата и свинарят ", а на идващия ден от 19 часа - " Господин, сеньор, Дон Жуан ".



През годините в Aрт спектакъл са работили повече от 70 актьори и режисьорите Бойко Илиев, Съби Събев, Иван Кондов, Надя Асенова, доцент Александър Илиев, Димитър Стоянов, гост-режисьора от ТЮЗ-Москва проф. Александър Великовский, проф. Надежда Сейкова, Явор Костов и други

До момента са поставени 52 постановки. Общият брой на изиграните спектакли в София, страната и чужбина е 2130.

Частният Арт спектакъл не разчита на държавна или общинска дотация, а се устоя единствено от доходи от билети. Театърът е гостувал три пъти в Москва и на Световния сценичен фестивал в Авиньон, Франция, където победи през 2005 година със спектакъла „ Кучета “. По концепция на Милена Червенкова представлението е квалифицирано и изиграно напълно на френски език. Вече 30 години Милена Червенкова сполучливо продуцира и управлява една от дребното самостоятелни театрални трупи в България, издържали инспекцията на времето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР