„Една от основните задачи на прекия избор за председател беше

...
„Една от основните задачи на прекия избор за председател беше
Коментари Харесай

Христо Проданов: Основната задача на БСП е да свали ГЕРБ от власт

„ Една от главните задания на директния избор за ръководител беше да покаже дали в действителност партията е разграничена. Очевидното, след този впечатляващ резултат и висока изборна интензивност, е че партията е единна и има заслужен водач, на който се доверява. Ние сме твърдо анти-ГЕРБ и никой не би трябвало даже да си помисля, че може да има колаборация. Когато отиваш на парламентарни избори и обещаваш на хората, че си срещу водената от тях политика, по-късно не е почтено да излъжеш тези хора, които са те подкрепили. “ Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Христо Проданов пред БНР.

Социалистът съобщи: " Основната задача, която има Българска социалистическа партия в 44-тото Народно заседание, е да смъкна ГЕРБ от власт. Упорството на Борисов да не подава оставка основава безпорядък както на площадите, по този начин и в Народното събрание. Безумни са предложенията, които дават и по отношение на плана за нова конституция, и по отношение на Изборния кодекс. Вариантът с хартия и с машини е допустимо най-лошият, тъй като по този метод ще стане един безспорен безпорядък на изборите. Но това е задачата на Борисов, с цел да опита да се възпроизведе на идващите избори. “

Относно новия заем от 5 милиарда, който министър председателят изтегли, Проданов съобщи, че е направено за да се раздават пари безпринципно и да се купува политическо време, с което Борисов да изкара мандата си. „ Според държавното управление имаме 10 милиарда запас, половината от който може да бъде употребен. Какъв е смисълът тогава да се тегли този заем? “, попита социалистът. Депутатът от левицата изясни, че тези 3-4 месеца, за които Борисов се бори да остане на власт, ще излязат златни на българските жители.

„ Важното, което би трябвало да се случи на идния конгрес, е да се одобряват едни стойностни документи и с нов, по-единен Национален съвет да вървим напред към продобиване на парламентарните избори ", сподели той. По думите на Проданов Българска социалистическа партия се намира в развой на напредък и ще продължава в тази посока. „ За да желаяме властта, първо би трябвало да излезем с безапелационни политически позиции и документи, посредством които да убедим българското общество, че Българска социалистическа партия е по-добият вид за България. Всичко това би трябвало да бъде свършено на конгреса “, заключи Проданов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР