Една от основните тенденции в модата през последните години не

...
Една от основните тенденции в модата през последните години не
Коментари Харесай

Кашмир, рециклиран кашмир и защо е по-добрата версия на луксозната материя

Една от главните трендове в модата през последните години не е обвързвана с съответни модели, цветове или комбинации. А с потреблението на устойчиви материи, които не замърсяват околната среда и се създават с мисъл за произхода си.

Такъв е рециклираният кашмир - " умната " версия на една от най-луксозните материи в света.

Той е отговор на несъразмерното търсене на кашмир, което удря най-много фермерите в Монголия, Тибет и северните елементи на Индия, които отглеждат кашмирските кози. Те са принудени да развъждат животните с нездравословни темпове, вследствие на което кашмирената вълна не е с положително качество, а доста от фермерите губят узаконяването си.

Рециклираният кашмир употребява отрязъци, останали от производството, или пък към този момент употребявани облекла от кашмир. Събраният материал се раздробява, след което се преработва в нова прежда, от която се изплитат новите продукти от кашмир.

Обикновено тези облекла са сертифицирани от самостоятелни институции в сходство със Стандарта за потвърждаване на преработването (RCS) или Глобалния стандарт за преработване (GRS). Някои от всеобщите марки на българския пазар, които оферират продукти с високо наличие на рециклиран кашмир, са Mango, Zara, H&M, Reserved.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР