Една от основните теми на лятната пауза във Формула 1

...
Една от основните теми на лятната пауза във Формула 1
Коментари Харесай

Как ФИА отново разби надеждите на Херта за Формула 1?

Една от главните тематики на лятната пауза във Формула 1 през 2022 година бе възможното прекосяване на Колтън Херта в екипа на Алфа Таури за идния сезон 2023. Това обаче не се случи, най-много поради обстоятелството, че младият американски водач няма събрани нужните 40 суперлиценз точки, с цел да се състезава във Формула 1.

Херта бе огромната цел на доктор Хелмут Марко, преди на сцената да се появи Ник де Врийс, и австриецът лобираше съществено пред ФИА да бъде направено изключение от правилника, с цел да може американецът да кара за Алфа Таури. В последна сметка това не бе сторено, което докара до край договарянията сред Херта и Ред Бул, а по-късно мястото в Алфа Таури бе обещано на Де Врийс, след неговия страховит дебют за Уилямс в Гран При на Италия.

По-рано тази седмица стана ясно, че Херта е имал желанието да взе участие в юношески шампионати през зимата, с цел да събере нужните 40 точки. Това обаче не е било утвърдено от ФИА, макар че на практика Херта нямаше да наруши нито едно предписание на Международната автомобилна федерация.

Скот Гудиър, някогашен водач в Индикар и сегашен автобус шеф в американските Формула 3 и Формула 4 шампионати, разкри, че е имал диалози с бащата на Колтън – Брайън, за вероятно присъединяване на младия американец в един от двата шампионата, с цел да събере спомагателни суперлиценз точки.
 ФИА публично отразя Херта за суперлиценз ФИА публично отразя Херта за суперлиценз
„ Той (Брайън) ми се обади преди надпреварата (от Индикар) в Торонто през юли и ме пита дали Колтън ще може да пристигна и да кара в нашите шампионати. Той искаше да се състезава, тъй като имаше потребност от суперлиценз точки. От наша позиция нямаше да има никакъв проблем, ние се съгласихме. Той обаче не получи позволение от ФИА да пристигна и кара, с цел да получи суперлиценз точки “, сподели Гудиър в подкаста Racer to Racer.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР