Една от основните причини БСП да ги няма в парламента

...
Една от основните причини БСП да ги няма в парламента
Коментари Харесай

Телевизията на БСП е пропагандна машина за фалшиви новини, според Цветанов

Една от главните аргументи Българска социалистическа партия да ги няма в Народното събрание в сряда беше нежеланието на партията и на водача им Корнелия Нинова да ратифицират контракта за присъединение на Северна Македония към НАТО. Това съобщи ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред 130 младежи от ГЕРБ по време на откриването на десетия Зимен университет на младежката конструкция.

Цветанов уточни, че с това свое деяние Нинова е вкарала Българска социалистическа партия в историята като първата партия, отказала да взе участие в ратификацията на контракт от такова огромно значение.

Според него влизането на Северна Македония в НАТО подсигурява повече благоприятни условия за страните от района. Той посочи, че това е станало допустимо с помощта на българското председателство на Европейски Съюз.

С отсъствието на Българска социалистическа партия от пленарната зала по време на ратификацията Българска социалистическа партия за следващ път се отдалечиха от задачите на европейските социалисти, разяснява Цветанов и добави, че схваща за какво Сергей Станишев открива предизборната акция на ПЕС за европейските избори в Испания, а не в България.

" Станишев избра да открие акцията на ПЕС при експремиера Санчес, който дефинира Мадуро като тиранин. Социнтернът, на който Корнелия Нинова е вицепрезидент, поддържа Гуайдо за разлика от Българска социалистическа партия и президента Румен Радев, които застанаха на съветската позиция против Гуайдо. Нинова твърди, че е застанала на позицията на Организация на обединените нации и тъкмо тук се вижда нейното лицемерие. Ако Българска социалистическа партия образуват позициите си въз основата на позициите на Организация на обединените нации, за какво тогава Българска социалистическа партия членува в ПЕС и в Социнтерна? Или за какво Нинова и Българска социалистическа партия бяха срещу Пакта за миграцията, който беше препоръчан от Организация на обединените нации? ", попита Цветанов.

Според него Нинова е тесногръд водач, който спуска решенията еднолично и те се извършват под боязън. Той уточни, че самите депутати от Българска социалистическа партия считат, че партията се отдалечава от европейските полезности.

Заместник-председателят на ГЕРБ позволи, че излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание ще е обвързвано и с генерирането на доста нови подправени вести. Като образец Цветанов посочи срещата на Корнелия Нинова с кметове във Видин, за която тя твърдеше, че по разпореждане на кмета й е отхвърлен достъп до залата на Общинския съвет. Той напомни и тиражираната от Нинова информация, че детските градини трябвало да подават заявления пред ДАНС по Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Цветанов съобщи още, че към този момент разбирал за какво Българска социалистическа партия са си създали партийна телевизия - с цел да я трансфорат в пропагандна машина за отразяване на подправените им вести.

По мотив идните европейски избори той прикани младежите да бъдат деликатни в Интернет и да отсяват подправените вести от същинските. Срещите и диалозите ни с хората по места също са едно от мощните оръжия против подправените вести, акцентира Цветанов.

Цветанов уточни още, че ГЕРБ ще се включи в европейската акция на претендента на ЕНП за ръководител на идната Европейска комисия Манфред Вебер.

Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската национална партия и с българските евродепутати в идващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички ", заключи Цветанов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР