„Една от основните мисии на Българската армия е да подпомага

...
„Една от основните мисии на Българската армия е да подпомага
Коментари Харесай

Каракачанов: Армията има една основна мисия – да подпомага населението в критични моменти

„ Една от главните задачи на Българската войска е да подкрепя популацията в сериозни моменти. Няма случаи като наводнения, огромни снеговалежи, които затварят пътища, или други бедствия, при които армията да не взе участие. Искам да ви благодаря, тъй като за следващ път с помощта на вашите старания, хората в обитаемоте места, които бяха затворени и блокирани, можеха да се придвижват, да бъдат снабдявани и да се усещат сигурни. “

Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила в обръщението си към персоналния състав на 55-ти инженерен полк в Белене, при награждаването на военнослужещите, оказали помощ на популацията от област Плевен, при очистване на следствията от снегонавяванията в интервала 26-28 февруари.

За проявен професионализъм и високо възприятие на отговорност при осъществяването на дилемите през днешния ден, 30 март, в Белене министър Каракачанов отличи командирът на инженерната рота за бойна поддръжка капитан Йордан Йорданов с награден знак „ За вярна работа под знамената “- четвърта степен, началникът на преносим команден пункт старши сержант Николай Йосифов с награден знак „ За отлична работа “ – втора степен за сержанти, и инструктора в поделение за подготовка на инженерни експерти ефрейтор II клас Людмил Стефанов с награден знак „ За военна героизъм “ – трета степен.

Военнослужещи от състава на инженерния полк в Белене бяха отличени за осъществяване на задания в помощ на популацията в зимните метеорологични условия и от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Той връчи грамоти и предметни награди на заместник-командира на полка подполковник Иван Тишков, на началника на щаба подполковник Калоян Василев, на ефрейтор II клас Ивайло Ганков, на редниците III клас Иван Иванов и Даниел Митев и на редови войник I клас Кристиян Петров.

Припомняме, че в интервала 26-28 февруари военнослужещите от състава на 55-ти инженерен полк - Белене оказваха подпомагане на хората от селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол, в усложнената зимна конюнктура. Те разчистваха пътни сектори и доставяха артикули от първа нужда и медикаменти на хората от село Любеново. Екипи от инженерния полк със профилирана техника разчистваха от снежни преспи и снегонавявания и пътната инфраструктура на територията на община Белене и оказваха помощ на бедстващи хора. Днес министърът на защитата Красимир Каракачанов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов следиха в региона на 55-ти инженерен полк в Белене заключителния стадий от подготовката на военнослужещите от Сухопътните войски, профилирани в обезвреждането на невзривени бойни муниции и спонтанни взривни устройства.

Сапьорите извършиха задания по разузнаване, превозване и обезвреждане на открит при осъществяване на изкопни работи невзривен боеприпас; обезвреждане на неподготвено взривно устройство /ИВУ/, сложено на маршрута за придвижване на войски; разузнаване на недоверчив автомобил и обезвреждане на кола-бомба; разузнаване на постройка за съществуване на ИВУ и обезвреждане на ИВУ в непосредствена непосредственост до постройката. Подготовката на профилираните екипи от състава на Сухопътните войски стартира на 19 март 2018 година

В нея участваха военнослужещи от 55-ти инженерен полк, 2-ра и 61-ва механизирани бригади. Те покачиха теоретичните си познания и практическите си умения за деяние при обезвреждане на невзривени бойни муниции и спонтанни взривни устройства. В хода на образованието беше употребявано новопридобитото профилирано съоръжение, получено по програмата на Съединени американски щати за задгранично военно финансиране (FMF) – защитни дрехи, роботизирани системи за разкриване и заличаване на спонтанни взривни устройства и други характерни принадлежности и устройства. Министър Каракачанов уточни, че цената на новопридобитата техника е над 2 800 000 лева „ Това е един от положителните образци за военно съдействие сред България и Съединени американски щати. Чрез тази техника се понижават рисковете за персоналния състав, за човешкия живот “, означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР