Една от основните катедри в Националната спортна академия Васил Левски,

...
Една от основните катедри в Националната спортна академия Васил Левски,
Коментари Харесай

Проф. Димитрова: Комерсиалната литература в областта на храненето изкривява познанията

Една от главните катедри в Националната спортна академия " Васил Левски ", която тази година навършва 45 години от основаването си, е " Спортна медицина ", чийто началник е проф. доктор Диана Димитрова . Студентите в тази компетентност се образоват в три съществени за здравето на индивида посоки - спортна медицина, състезателен масаж и екология.

Проф. Димитрова предвижда пред Радио София, че заради пропуски в нормативната уредба у нас, в околните години експертите по спортна медицина ще изчезнат. Според нея навлизането на техническите постижения в живота ни изместват значително базовата физическа интензивност на индивида, само че страната би трябвало да насочи напъните си към намиране на способи за повишение на физическата интензивност на децата. Един от главните проблеми в това отношение е неналичието на налична база, тъй като " споделяме, че децата би трябвало да спортуват, само че въпросът е къде да спортуват ".

Друг значим проблем е и нерационалното хранене при спортистите и децата. За да може да бъде здравословно храненето, родителите би трябвало да бъдат подготвени и да знаят кое е здравословно за тях и за техните деца. За страдание в региона на храненето съществува доста комерсиална литература, която на процедура изкривява техните знания в региона на здравословното хранене.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР