Една от опозиционните в Република Северна Македония партии Левица се ...

Една от опозиционните в Република Северна Македония партии Левица се

Опозиционните партии в РСМ се разграничиха от провокаторите


Една от опозиционните в Република Северна Македония партии Левица се разграничи от „ провокаторите с качулки “ на митинга нощес, потвърждавайки, че те са били  " разчетени " в точния момент и протестиращите от Левица са се дистанцирали от тях „ със хигиеничен кордон “, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 598
„ Не влязохме в клопката на вашата загадка полиция нощес. 50 провокатори с качулки, които застанаха пред знамето на Левица. Ние не се хващаме на тези евтини трикове, с цел да имате след това съображение да арестувате цялото управление на партията (както ви учат петимата сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ, пристигнали преди два дни в Македония) “, съобщи в послание към министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски ръководителят на партията Димитър Апасиев.

„ Всяка вечер се виждаме - от ден на ден и по-сплотени! До окончателното рухване на това корумпирано окупационно държавно управление “, прибавиха от Левица.

От ВМРО-ДПМНЕ, другата партия, която приканва към митинги, против предлагането на Европейски Съюз за преговорна рамка на страната, зад която виждат „ българизация и асимилация “ също осъдиха насилието във всяка негова форма, само че и „ всяка форма на провокация, която води до принуждение “.

„ Апелираме да не се поддаваме на насилствения сюжет на управляващите и вечерта призоваваме за уединяване на полицейските провокатори, лицата с маски, които не са част от митинга “, пишат от ВМРО-ДПМНЕ и още веднъж приканват и довечера на митинг под мотото „ Ултиматум - не, благодаря! “ пред постройката на държавното управление.

По-рано през днешния ден, без да загатва съответни имена на политически партии, само че говорейки за уредниците на митинга министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски прикани да се стачкува спокойно и демократично и посочи, че и за довечера се чака напрежение.

Източник: novini.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg