Една от общите цели, които си поставят Има такъв народ

...
Една от общите цели, които си поставят Има такъв народ
Коментари Харесай

Първа среща между ИТН и ДБ: Консенсус за съдебна реформа

Една от общите цели, които си слагат " ИТН " и " Демократична България ", в случай че се стигне до държавно управление, са промени в правосъдната система като промяна на основния прокурор Иван Гешев, предварителна промяна на състава на Висшия правосъден съвет и закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурата. Предстоят обаче още диалози преди да се стигне до твърда поръчка на Демократична България за възможна поддръжка на партията на шоумена Слави Трифонов.

Това обобщиха съпредседателят на Демократична България Христо Иванов и зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в петък, след първия диалог сред управленията на двете политически сили за сформиране на държавно управление с мандата на Има Такъв Народ.

" На този стадий това, което за нас беше значимо, е да установим, че сме си сложили същите политически цели, че сменяме Гешев, че сменяме Висш съдебен съвет. Това е цел, която си слагаме, че би трябвало да има дълбока промяна в прокуратурата и правораздаването и че всички тези бухалки би трябвало да бъдат отстранени по интелигентен метод ", сподели след срещата Христо Иванов.

Тошко Йорданов дефинира диалозите с Демократична България като градивни:

" Установихме нещо, което знаехме и преди този момент, че главните политически направления на " ИТН " и на " Демократична България " са едни и същи. Наясно сме, че Прокуратурата в този тип не може да бъде. Наясно сме, че би трябвало да се отстрани профилираният съд и прокуратура. Наясно сме, че има провокации пред страната, свързани с Плана за възобновяване и развиване. Основните ни направления са едни и същи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР