Една от обсъдените с президента Филип Вуянович стъпки за подобряване

...
Една от обсъдените с президента Филип Вуянович стъпки за подобряване
Коментари Харесай

Радев: Трабва ни по-добра инфраструктура към Черна гора

Една от разискваните с президента Филип Вуянович стъпки за възстановяване на свързаността сред България и Черна гора е откриването на директна въздушна линия сред Подгорица и София, стана ясно от думите на българския държавен глава.

Президентът Вуянович е отправил покана към България да се включи в плана за построяването на далекопровод за транспорт на електрическа енергия сред Черна гора и Италия през Адриатическо море. " Имаме покана от Черна гора да участваме в този план и България може да изнася електрическа енергия и то при доста преференциални цени ", съобщи Румен Радев.

Българският държавен глава прикани за използване в скоро време и на към този момент подписаните съглашения сред двете страни в областите на търговията, икономическите връзки и туризма. Едно от тях е за взаимното предложение на туристически услуги, което ще усили обмена на почиващи сред двете страни. "България е изключително привлекателна като дестинация за зимен и планински туризъм измежду черногорците ", посочи Румен Радев.

През втория ден от визитата си в Черна гора, президентът Румен Радев посети дружно със своя сътрудник президента Филип Вуянович двореца на черногорския крал Никола I, както и постройката на първата българска дипломатическа легация в Цетине. България е една от първите страни признали независимостта на Черна гора преди 139 години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР