Една от най-влиятелните личности в хеви метъла в световен мащаб

...
Една от най-влиятелните личности в хеви метъла в световен мащаб
Коментари Харесай

Брус Дикинсън: Цените на билетите са ненормални - никога няма да дам 1200 долара за U2!

Една от най-влиятелните персони в хеви метъла в международен мащаб – Брус Дикинсън, даде просторно изявление в две елементи за мексиканското издание ATMosferas Magazine, в което в съществена тематика на диалог се трансфораха растящите цени на билетите за концерти. Преразказва го

Брус както нормално беше безусловно прям и в прав текст сподели, че цените са ненормални и персонално той в никакъв случай не би дал 1200 $, с цел да гледа U2 в " Сферата " в Лaс Вегас. Като това е единствено един от по-екстремните образци. Засегнати бяха и други значими тематики от музикалната промишленост. 

За Брус сигурно и 120 хиляди $ за билет няма да са необикновен проблем, само че въпросът е сериозен и кардинален. Факт е, че за множеството хора това са ужасно доста пари. Ето какво счита фронтменът на Iron Maiden по тематиката, представен от Blabbermouth.net:

“Към днешна дата, в случай че желаете да гледате концерт на U2 в " Сферата " – това ще ви коства 1200 $ за билет. Аз имам нулев интерес да дам толкоз пари, за да виждам U2 онлайн – нулев! Стотина $ бих дал, да. Но за мен е значимо да запазим съответни цените на билетите за съответните места. ”

Любопитно, но Дикинсън е на мнение, че най-предните и близки до сцената места би трябвало да бъдат най-евтините:

“Всички споделят, че това постоянно би трябвало да бъдат най-скъпите места, само че аз не съм склонен. Хората, които ще се заврат в най-голямата навалица начело, са същинските почитатели, тинейджърите, младежите, които по принцип нямат доста пари.

Само че не забравяйте, че точно това са хората, които ще поддържат тази промишленост жива за доста години напред. Има и по-възрастни и зрели хора, които са големи почитатели, само че те може да желаят да дойдат с дамите си, с децата - няма да желаят да се потят като всички останали на най-предните места. Така че за тях са значими седящите места най-отгоре, откъдето се вижда хубаво. За тях също би трябвало да има друго ценообразуване. “

“Да, промоутърите би трябвало някак да си избият парите, тъй че постигането на баланс е внимателно нещо. Но наклонността като цяло е, че цените на билетите напряко са полудели. И за мене е полуда, че някои хора заплащат такива пари, с цел да гледат обичаните си групи. На тяхно място не бих го направил. Що се отнася до моите солови концерти – постоянно сме се опитвали цените да бъдат във допустимо най-нормалните граници. Впрочем, това важи и за концертите на Iron Maiden ”.

Рок радиото припомня, че цените на всеобщите билети от настоящите турнета на Брус и Iron Maiden са в ценовия диапазон от 50+ до 200+ $.

В друга част от изявлението паметният фронтмен засегна и тематиката за огромните стрийминг услуги като Spotify и нейните сходни. Според Брус музикантите получават буквално  “жълти стотинки ” от тях. Според него моментният климат в музикалната промишленост също не е изключително добър и общото предписание е, че  “музикантите получават все по-малко пари за своя труд ”.

Както Клуб Z писа, царете на рок-маркетинга Kiss го измислиха даже в новогодишната нощ, белязала края на ковидната 2020 година Те предаваха... по интернет виртуален концелрт от Палм Джумейра в Дубай. Една от вариантите, които можехте да си купите, до момента в който ги гледате от дивана, беше... $999.999 Platinum VIP Package, включваща:

Live Stream, 30 дни безграничен брой повторения, лимитирано DVD с брошура от 16 страници, споменаване в надписите на DVD-то и в книжката, лимитирана серия тениска, лимитиран афиш с подписи, лимитирана серия суитшърт, лимитиран железен гравиран билет, лимитиран винил с концерта KISS 2020 GOODBYE.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР