Една от най-великите ни състезателки в борбата Станка Златева прекрати

...
Една от най-великите ни състезателки в борбата Станка Златева прекрати
Коментари Харесай

Станка Златева: Всеки ми помага за нещо, но виното си го правя аз

Една от най-великите ни състезателки в битката Станка Златева приключи своята кариера при започване на 2016-а година. Какво прави в този момент „ златната” Станка от село Крушаре, бихте попитали? Когато спортът е бил толкоз значима част от живота ти, просто няма различен път с изключение на този да предадеш своите познания и опит на идващите генерации.

Точно такава е задачата на Златева. След късото клатушкане към политиката трикратният Спортист №1 на България сега се е посветил на задачата да основава нови първенци. И това се случва в нейната зала в Сливен, където 5-кратната международна и 6-кратната европейска шампионка гради кариера на треньор.

 Официално изпращане на Станка Златева и разкриване на шампионата @@@

„ Знаете, че Министерството на младежта и спорта финансира построяването на залата в Сливен. Общината даде парцела, в който има доста паркове, градинки... Така имаме тук клуб по битка, който след година-година и половина работа към този момент има шампиони”, съобщи Златева пред „ Събуди се” по NOVA.

„ Когато би трябвало да работим и да учим нови неща, аз изисквам от децата. Ставам неприятна, в действителност съм неприятна. Когато пък сме в друга обстановка, не сме на тепиха, те знаят, че всичко им е разрешено.”

„ Това е невероятна страст – твоят играч да отиде на край и да надвие. Чувството е неповторимо!”

„ Хубави работи се опитваме да вършим. Благодарение на доста спонсори и хора, които са подготвени да оказват помощ, вършим всичко допустимо да запазим този парк (край залата за битка – б.р.). На човек би трябвало да му е прелестно. Искам хората, като минават тук да се усещат добре, да се усещат спокойни.”

„ С годините, когато съм била по лагери, съм опитвала да взимам най-хубавото от хората към мен. Знам, че когато човек е добър, му се връщат добрини. Опитвам се да съм добра, по тази причина хората се отзовават и оказват помощ. Животът е огледало – каквото даваш, това получаваш.”

Златева също по този начин разкри и за друга своя пристрастеност – производството на вино. „ Всеки ми оказва помощ за нещо, само че виното си го върша аз. Всеки ден си желае по нещо. Има си период, в който би трябвало да стои по бъчвите. Трябва да се бърка. Дали го оправя? Задължително!”
 Официално изпращане на Станка Златева и разкриване на шампионата @@@

„ Дали имаше миг на меланхолия, когато завърших със спорта? Когато се отхвърлих, още от бенефиса стартира строенето на залата. Вече имах деца, имах и клуб. Нещата се случиха толкоз бързо, че даже не разбрах.”

Каква е неосъществената към момента фантазия на Станка? „ Исках да направя околосветско странствуване. Да отида примерно в Тайланд. Повярвайте ми, в тези 2 години не можех да мръдна на никое място, тъй като почна градежът на залата, а след това и тренировките с децата, надпреварите. Нямаше мърдане просто.”
 Официално изпращане на Станка Златева и разкриване на шампионата @@@

„ Дали сънувам още битка? Не, все едно в никакъв случай не съм се борила. Все едно не се е случвало. Липсва ми, естествено. Липсват ми тези години по лагери, когато бяхме дружно. Беше неповторимо. Обиколила съм, срещнах се с доста хора. Получих и хубави, и неприятни неща. Не скърбя за нищо, което ми се е случило дотук в живота. Получавала съм всичко, от което съм имала потребност, в точния миг, с подобаващите хора, на вярното място, в точното време… Как да го обясня? При мен нещата стават без да си давам сметка. Помислям си нещо и след 5 дни е станало.”

 Официално изпращане на Станка Златева и разкриване на шампионата @@@

„ Всеки заплаща налог. Имам болки в кръста, в коленете… В този живот не може единствено да взимаш. Пушка съм!”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР